LANSERT: Den nye julebrus-isen kommer foreløpig i brun versjon.
LANSERT: Den nye julebrus-isen kommer foreløpig i brun versjon. Foto: P4
Hva får du hvis du tar noe av det beste fra sommeren og noe av det beste fra jula - og blander det sammen?

Hennig-Olsen har svaret; julebrus-is!

Isprodusenten lanserte nyheten på Facebook denne uken, og responsen fra is- og julebruselskende nordmenn har vært formidabel - på få dager er innlegget likt og kommentert mer enn 4.000 ganger.

– Dette er smaken av jul i is-form! Vår julebrus-is er for alle og vi håper vi har laget en smak som passer ganene i det ganske land, og i et format alle liker – nemlig iskrem, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Produsenten har foreløpig konsentrert seg om den brune/gule julebrusen når de har utviklet den nye isen. Hennig-Olsen avviser imidlertid ikke at det kan komme en rød julebrus-is på et senere tidspunkt.

– Vi vil gjerne ha folkets tilbakemeldinger! Om de vil ha rød julebrus-is neste år er vi åpne for dette, sier Paal Hennig-Olsen til P4.

Saken fortsetter under bildet
asdasd
TESTPANEL: Bjørn Faarlund (f.v), Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen testet den nye julebrus-isen - og reaksjonene var mildt sagt varierende. Foto: P4


Stor uenighet i panelet
Onsdag morgen fikk P4s is-eksperter Øystein Røe Larsen, Marte Kaasa Arntsen og Bjørn Faarlund smake på nyvinningen.

Anført av sommer- og juleentusiast Øystein Røe Larsen, ble sekspakningen med saft-is entusiastisk åpnet av de tre - som tilfeldigvis også er programledere i P4s Radiofrokost.

– Det er helt utrolig at ingen har tenkt på dette tidligere, sier Røe Larsen - for anledningen i shorts.

Han tror isprodusenten må ha sett seg lei på at de bare tjener penger når det er varmt vær.

– Her må Hennig-Olsen ha tenkt «hva kan vi gjøre resten av året, utenom sommeren?» Svaret var julebrus-is, og på den måten kan de tjene penger året rundt.

Testen avslørte stor uenighet innad i programlederpanelet:

Marte:
– Det står at den kan inneholde spor av nøtter og peanøtter, det er veldig merkelig. Dette er det søteste, seigeste mølet jeg har smakt. Terningkast 1.

Bjørn:
– Det blir tommel opp og terningkast 5 for ideen. Dessuten har jeg på shorts, og det er meldt 20 grader. Smaken, derimot, får terningkast 2.

Øystein:
– Dette synes jeg var kjempegodt! Jeg vil oppfordre alle bryggerier som lager julebrus til å lage isvarianter av julebrusene sine. Stor tommel opp fra meg. Terningkast 5.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler