LANSERT: Den nye julebrus-isen kommer foreløpig i brun versjon.
LANSERT: Den nye julebrus-isen kommer foreløpig i brun versjon. Foto: P4
Hva får du hvis du tar noe av det beste fra sommeren og noe av det beste fra jula - og blander det sammen?

Hennig-Olsen har svaret; julebrus-is!

Isprodusenten lanserte nyheten på Facebook denne uken, og responsen fra is- og julebruselskende nordmenn har vært formidabel - på få dager er innlegget likt og kommentert mer enn 4.000 ganger.

– Dette er smaken av jul i is-form! Vår julebrus-is er for alle og vi håper vi har laget en smak som passer ganene i det ganske land, og i et format alle liker – nemlig iskrem, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Produsenten har foreløpig konsentrert seg om den brune/gule julebrusen når de har utviklet den nye isen. Hennig-Olsen avviser imidlertid ikke at det kan komme en rød julebrus-is på et senere tidspunkt.

– Vi vil gjerne ha folkets tilbakemeldinger! Om de vil ha rød julebrus-is neste år er vi åpne for dette, sier Paal Hennig-Olsen til P4.

Saken fortsetter under bildet
asdasd
TESTPANEL: Bjørn Faarlund (f.v), Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen testet den nye julebrus-isen - og reaksjonene var mildt sagt varierende. Foto: P4


Stor uenighet i panelet
Onsdag morgen fikk P4s is-eksperter Øystein Røe Larsen, Marte Kaasa Arntsen og Bjørn Faarlund smake på nyvinningen.

Anført av sommer- og juleentusiast Øystein Røe Larsen, ble sekspakningen med saft-is entusiastisk åpnet av de tre - som tilfeldigvis også er programledere i P4s Radiofrokost.

– Det er helt utrolig at ingen har tenkt på dette tidligere, sier Røe Larsen - for anledningen i shorts.

Han tror isprodusenten må ha sett seg lei på at de bare tjener penger når det er varmt vær.

– Her må Hennig-Olsen ha tenkt «hva kan vi gjøre resten av året, utenom sommeren?» Svaret var julebrus-is, og på den måten kan de tjene penger året rundt.

Testen avslørte stor uenighet innad i programlederpanelet:

Marte:
– Det står at den kan inneholde spor av nøtter og peanøtter, det er veldig merkelig. Dette er det søteste, seigeste mølet jeg har smakt. Terningkast 1.

Bjørn:
– Det blir tommel opp og terningkast 5 for ideen. Dessuten har jeg på shorts, og det er meldt 20 grader. Smaken, derimot, får terningkast 2.

Øystein:
– Dette synes jeg var kjempegodt! Jeg vil oppfordre alle bryggerier som lager julebrus til å lage isvarianter av julebrusene sine. Stor tommel opp fra meg. Terningkast 5.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler