SMAKLØST: Det er delte meninger om flymat, men de fleste mener at maten kan være smakløs.
SMAKLØST: Det er delte meninger om flymat, men de fleste mener at maten kan være smakløs. Foto: Shutterstock
Når vi er ute å flyr er det forskjellige meninger om den maten vi får servert, men flertallet vil si at maten er smakløs eller ikke særlig god. Dette har altså en logisk forklaring.

Noen faktorer som kan spille en rolle er lufttrykket i kabinen, hvor høyt over havet flyet er, luftfuktigheten og vibrasjoner. Disse kan ha noe å si på hvordan maten smaker, fordi det påvirker smaksløkene våre, skriver Byas.

Når man skal ha mat på fly er det i tillegg snakk om store mengder mat som skal lages, og varmes opp på kort tid. Dette har selvfølgelig en virkning på maten man får servert.

Det viser seg også at umami, som finnes i blant annet biffkjøtt, sjømat, sopp og tomat, holder smaken godt i luften. 

Pressesansvarlig i SAS Andreas Hjørnholm forklarer til Byas at selskapet uansett prøver å gjøre maten velsmakende, 10000 meter over bakken. 

– Ja, det stemmer at mange opplever at maten ikke smaker det samme når man flyr. Visse undersøkelser peker på at det skyldes at smaksløkene blir dårligere i høyden. Andre viser at det skyldes at den menneskelige hjerne har større vansker med å finne nytelse ved for eksempel mat, når man kan høre flymotoren rumle, forklarer Hjørnholm.Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler