VOFFOR SÅ SINT: Det er ikke størrelsen det kommer an på.
VOFFOR SÅ SINT: Det er ikke størrelsen det kommer an på. Foto: Montasje/Shutterstock
En ny undersøkelse blant 4000 hundeeiere har nå slått fast hvilken hunderase som er den mest aggressive.


Undersøkelsen viser at det slett ikke er kamphunder eller pitbullterrier som er de mest aggressive. 


Den tvilsomme æren er det nemlig verdens minste hunderase, Chihuahua, som har.

Artikkelen fortsetter under bildet.
asd
RELATIVT USKYLDIG: Til chihuahuans forsvar; den er ikke såååå hissig. Foto: Shutterstock

Det er hundenettstedet Dognition som har gjennomført undersøkelsen blant sine betalende medlemmer, der de undersøkte hvor aggressive de 35 mest populære hunderasene er. Der kommer den lille hunden dårligst ut, ifølge Dognations eier, Brian Hare.


– Særlig når det kommer til møter med andre hunder, er chihuahuan overlegent den mest aggressive. I hvert fall når de møter større hunder enn dem selv, sier Hare, som understreker én viktig ting.

– Ingen av disse rasene er veldig aggressive. Chihuahua regnes som moderat aggressiv, og grunnen til at den kommer dårligst ut. er rett og slett at de andre hundene, som Cavalier King, Mops og collier, svært sjelden er aggressive, sier Hare til nettstedet.

Akkurat som med mennesker
Om en hund er aggressiv eller ikke, avgjøres ikke av rasen, sier Hare. Foruten å være eier av Dognation, er han også forsker på hundeadferd ved Duke Institute for Brain Science i North Carolina.

Han trekker særlig frem den amerikanske pitbullterrieren, som ofte ansees som en aggressiv hunderase, men at tester viser at denne hunderasen er en av de mest tolerante rasene som finnes.
Flere kanaler