FORSVARER DRAPSTILTALTE: Forsvarerne Per Espen Eid  t.v og  Jacob Sanden Ringsrød da rettsforhandlingene i den såkalte Dokka-saken.
FORSVARER DRAPSTILTALTE: Forsvarerne Per Espen Eid t.v og Jacob Sanden Ringsrød da rettsforhandlingene i den såkalte Dokka-saken. Foto: NTB scanpix
Den 20 år gamle mannen er en av tre tiltalte for drapet på Bakken.

Aktor i Gjøvik tingrett brukte onsdag mye tid på å stille flere spørsmål rundt hva som skjedde da Bakken ble knivstukket. Han mener 20-åringen har kommet med andre beskrivelser i vitneboksen enn hva han har gjort i avhør tidligere.

Sliter med å skille detaljer
Bakken ble drept og brent på et bål i september 2016. 20-åringen er sammen med sin 44 år gamle mor og hennes 36 år gamle ekskjæreste tiltalt for drapet.

I retten i dag sa 20-åringen at han har problemer med å skille mellom egne observasjoner og ting han har blitt fortalt i ettertid.

Blant annet har han i avhør beskrevet detaljert hvordan og hvor på kroppen Bakken ble knivstukket. I vitneboksen fortalte han derimot at han ikke så det, men at det er noe den hovedtiltalte 36-åringen fortalte i bilen på vei ned fra drapsstedet.

20-åringen nekter straffskyld, mens aktor mener drapet var planlagt. Derfor er dette viktige detaljer aktor vil ha et klart svar på.

Benekter drapet
20-åringen avviser sterkt at han bidro i selve drapet og har forklart at de tre kun hadde planer om å banke opp Bakken for å gi ham en lærepenge for en alvorlig handling han skal ha gjort.

Tidligere har den 36-år gamle såkalte hovedtiltalte i detalj beskrevet hvordan han, med hjelp fra den medtiltalte 20-åringen og hans mor, knivstakk og tente på Bakken på Veståsen i Søndre Land i Oppland fjor. 

Han innrømmer drapet og mener de to andre tiltalte var med på drapshandlingen.

I ettermiddag forklarer den drapstiltalte moren seg. Også hun nekter straffskyld.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler