HURRA: En av de største popstjernene gjennom tidene fyller 70 år i dag!
HURRA: En av de største popstjernene gjennom tidene fyller 70 år i dag! Foto: AFP
Han har solgt mer enn 300 millioner plater, vunnet både Grammy's, Tony's og til og med en Oscar! 
I dag fyller han 70 år: selveste Sir Elton John.

Han er ikke bare en av de største, men også en av de mest fargerike popstjernene verden har sett. I dag feirer vi 70- års dagen hans med å spille en Elton John-låt i timen.

Bredt utvalg
Han har skrevet alt fra ballader til rocelåter, blues og filmmusikk, og låta "Candle in the wind" er faktisk tidenes mestselgende singel. Sangen ble opprinnelig skrevet til ære for Marilyn Monroe i 1973, men ble gitt ut på nytt i 1997 som en hyllest til prinsesse Diana av Wales.

I 1995 vant han Oscar for beste sang med "Can you feel the love tonight", som var med i filmen Løvenes konge. Teksten på den er skrevet av Tim Rice, men det er Bernie Taupin som har skrevet tekst til de fleste av låtene til Elton John. Taupin skriver tekstene, og Elton John står for resten.

Elton John
THE LION KING: Elton John vant en Oscar for beste filmmusikk med låta "Can you feel the love tonight". Foto: Reuters

Fargerik stjerne
Elton John har har hatt et svært fargerikt liv, med store oppturer og nedturer gjennom sitt liv i rampelyset.  

Ikke alle vet at han en gang var gift med en tysk kvinne. Imidlertid varte ikke dette ekteskapet lenge, og han fant til slutt lykken med David Furnish. Etter tolv år som kjærester inngikk de sivilt partnerskap, før de giftet seg i september 2016, ni år etter. De har fått to barn sammen, sønnene Zachary og Elias, med god hjelp av en surrogatmor.

John heter egentlig Reginald Kenneth Dwight, og tok scenenavnet Elton John inspirert av den kjente saksofonisten Elton Dean og R&B-sangeren Long John Baldry. 


Da han var 11 vant han et piano-stipend ved Royal Academy of Music, og i sine yngre dager spilte han inn hele 14 album på seks år.

Mange av hans største hits som "Rocket Man", "Do not Let The Sun Go Down On Me", "Sorry Seems To Be The Hardest Word" ble laget på 70-tallet. I 1973 grunnla han sitt eget plateselskap under navnet "The Rocket Record.

Velgjører

Elton John har samlet inn penger til veldedighet i mange år. I 1992 grunnla han Elton John AIDS Foundation, som hvert år samler inn mer enn $ 300 millioner til ulike prosjekter i over 55 land.

Med "Candle In The Wind" samlet han inn flere millioner dollar til Diana Pricess of Wales Memorial Fund, og ble adlet av dronningen kort tid etter. Han er en nær venn av kongehuset, og var en stor støtte for kongefamilien etter tapet av prinsesse Diana.

Elton John
VELDEDIGHET: Elton John gir mange millioner kroner hvert år til veldedighet. Foto: AP


Elton John startet sin karriere i 1969, og har spilt mer enn 3500 konserter i over 80 land. Han var i Norge i fjor sommer, og holdt konserter både i Ålesund og Trondheim. Til sommeren kommer han tilbake, og gjester da Kristiansand og Hamar.

Sir Elton John
FARGERIK: Elton John kan trygt beskrives som en av verdens mest fargerike popstjerner.Flere kanaler