Gullfisken Conquer skal være glad for at det er nettopp australske Emma Marsh fra Brisbane, som eier ham. Det er nemlig ikke sikkert alle gullfisk-eiere ville vært villige til å bruke 4300 kroner på å redde en fisk som ble kjøpt for hundre kroner.

En dag oppdaget 21 år gamle Emma at gullfisken Conquer hadde vanskeligheter med å puste, skriver Daily Mail. Det viste seg at han hadde svelget en stein, som hadde satt seg fast i den lille fiskens munn. Emma ville nødig at fisken skulle dø og tok den derfor straks med seg til den lokale dyreklinikken.

De ansatte ved Brisbane Bird and Exotics Veterinary Services satte raskt igang tiltak for å redde den lille gullfisken. 

«Ranchu gullfisken, Conquer, hadde ved et uhell fått i seg en stein fra sin fiskebolle og den satte seg fast i hans lille munn. Våre veterinærer måtte derfor hjelpe ham med å fjerne den», skriver dyreklinikken på sine Facebook-sider

Dyreklinikken har lagt ut bilder av prosessen og beskrevet hvordan den foregikk steg for steg. Først måtte de bedøve fisken, noe de gjorde ved å dryppe bedøvelsen i vannet til fisken sovnet. Deretter kunne de trekke ut steinen som hadde satt seg godt fast langt bak i fiskens munn. 

LES OGSÅ: Se hva som skjer når kattene får «brain freeze»

Det var veterinær Emma McMillan som fjernet steinen. Tatt i betraktning at gullfisken Conquer selv kun veier 13 gram var det en temmelig stor stein han hadde fått i seg. 

– Han laget store bevegelser med munnen for å få steinen ut. Hvis vi ikke hadde gjort noe hadde fisken sultet i hjel, fortalte veterinær Emma McMillan til Daily Mail.  

Se bildene av redningsoperasjonen under


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler