«IT»: Skrekkfilmen «It» har hatt stor suksess på kino.
«IT»: Skrekkfilmen «It» har hatt stor suksess på kino. Foto: New Line Cinema
I 2016 startet den relativt uhyggelige trenden der folk kledde seg ut som skumle klovner for å skremme andre. Trenden startet i USA og Storbritannia, men etterhvert kom fenomenet med «killer clowns» også til Norge.

De aller fleste klovnene var helt ufarlige, men skremte naturlig nok de som var vitne til dette noe uvanlige synet.

En lengre periode har det ikke blitt meldt om lignende tilfeller, men i kjølvannet av skrekkfilmen «It» sin premiere har trenden igjen meldt sin ankomst i både inn- og utland.

Skrekkfilmen handler om den skumle klovnen Pennywise, spilt av svenske Bill Skarsgård, som skremmer og plager barn.


Skremte personer i Hammerfest
I natt fikk politiet i Finnmark meldinger om en person som skal ha kledd seg ut som en klovn og skremt flere i Hammerfest:


Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm, sier til NRK at vedkommende skal ha kledd seg ut som klovnen i «It»-filmen.

– Politiet var i området for å se etter personen, men uten hell. Det har kommet noen tips, så dette vil bli fulgt opp til uken.


Ringo stanset salg av klovnekostymer
Operasjonslederen sier det ikke er kjent om personen som ble sett i klovnekostymet vil få noen form for sanksjoner.

– Det avhenger helt av situasjonen. Det spørs om personen var på vei til et karneval eller om personen gjorde det bevisst for å skremme folk, sier hun til NRK.

Leketøyskjeden Ringo valgte en periode i fjor å ikke selge klovnekostymer i alle deres 114 butikker som følge av alle som ble skremt av «killer clowns»-trenden. 

– Vi synes det er en utrivelig trend å skulle gå og skremme folk, og ønsker på ingen måte å oppfordre til det, sa Tone Wirkola hos leketøysbutikken Ringo i Alta til NRK den gang.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler