VÅTT: Samfunnet ser annerledes på menn som gråter. Det har ført til at dagens menn tar til tårene dobbelt så ofte som sine fedre.
VÅTT: Samfunnet ser annerledes på menn som gråter. Det har ført til at dagens menn tar til tårene dobbelt så ofte som sine fedre. Foto: Shutterstock
Studien består av svar fra over 2000 menn, og resultatet viser at middelaldrene menn, i løpet av livet, gråter foran andre mennesker 14 ganger i gjennomsnitt. For generasjonen over er resultatet imidlertid langt lavere; der ligger gjennomsnittet på fem ganger, skriver The Independent.

LES OGSÅ: Dette får menn til å gråte

Stigmaet rundt gråting blant menn er avtagende. Menn gråter ikke bare oftere og mer åpent, men også av mer trivielle ting. I følge The Independent har nesten 8 av 10 britiske menn grått under et emosjonelt TV-program. 


Frykt for å bli gjort narr av
Psykolog Donna Dawson, sier til Daily Mail at dagens menn møter langt mindre press enn det deres fedre gjorde når det kommer til å ikke bli rørt i offentligheten. Men at vi likevel ikke er helt trygge på å gråte blant andre.

– Selv om dagens samfunn er mer åpent for offentlig gråting, er det fortsatt en frykt hos mange at personer som blir vitne til vår gråting vil gjøre narr av oss, forklarer hun. 


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler