KNOTT-DÖDAREN: Grillen til Anna Rosenberg ble et effektivt hjelpemiddel mot hordene med knott ved sommerhuset i Värmland.
KNOTT-DÖDAREN: Grillen til Anna Rosenberg ble et effektivt hjelpemiddel mot hordene med knott ved sommerhuset i Värmland. Foto: Privat/Facebook
Mange opplever at fine sommerkvelder ødelegges av store mengder knott, som kan være vanskelig å holde unna med diverse innsektssprayer.

Egen idé
Svenske Anna Rosenberg var lei av å klaske knott ved sommerhuset i Värmland, og hun og mannen fant ut at de ville teste ut en ny metode, skriver Nettavisen, som først omtalte saken i Norge.

Familien hadde lagt merke til at knotten pleide å sette seg fast på lokket til grillen når den var varm, og ønsket å utnytte dette.

De la grillkull i en ring rundt hele grillen, med den såkalte ormemetoden, slik at grillen skulle holde seg varm lengst mulig.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ormemetoden
BRENNER LENGE: Den såkalte ormemetoden går ut på å legge grillkull i en sirkel, med to rader og ett lag oppå. På den måten holder grillen seg varm lengst mulig. Foto: Privat/Facebook


Matolje
- Deretter helte vi matolje på lokket, slik at knotten lettere skulle sette seg fast, sier Anna Rosenberg til Aftonbladet.

Lokket ble så lagt på den varme grillen, og etter en stund var det vanvittige mengder med knott på lokket.

Foreløpig vet hun ikke om metoden også fungerer på mygg, ettersom det nesten bare er knott rundt sommerhuset deres.

- Men vi håper noen andre kan prøve dette på mygg. Uansett; Jo mindre knott i verden, jo bedre er det.


Naboene griller knott
Etter at familien spredte tipset til de nærmeste naboene i området, griller omtrent hele grenda knott, forteller Rosenberg til Expressen.

Håpet er at knott-problemet de har hatt i flere år, skal forsvinne i løpet av sommeren.

Innlegget på Rosenbergs Facebook-side er i skrivende stund delt mer enn 21.000 ganger på litt over et døgn.


Knott Facebook
TAR AV: Knott er tydeligvis et tema som opptar mange. Anna Rosenbergs Facebook-innlegg er delt over hele Norden det siste døgnet. Foto: Skjermdump/montasje