ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen prøver nå ut eksperimentelle medisiner for å bekjempe sykdommen.
ALVORLIG SYK: Gunhild Stordalen prøver nå ut eksperimentelle medisiner for å bekjempe sykdommen. Foto: NTB scanpix
Gunhild Stordalen (37) fikk høsten 2014 påvist den svært alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi.

Hun har tidligere fortalt om hvordan hun tok i bruk eksperimentell stamcellebehandling på en klinikk i Nederland, og hun ble skrevet ut i januar 2015.


Ble nesten frisk
Nå forteller Stordalen at behandlingen ikke har fungert slik hun trodde.

– Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sier Stordalen til TV2.

37-åringen prøver nå ut eksperimentelle kombinasjoner av medisiner, og venter på effekten av disse. Framtidsutsiktene er det vanskelig å si noe om.

- Svaret er at jeg ikke vet. Det er ingen andre som vet det heller. Det er en sjelden sykdom, og det er ingen kjent, effektiv behandling. Det er som å famle i blinde, og prøve ut ting som kanskje kan virke. Det er ingen som har garantier for hvor lenge man lever, og den usikkerheten må man bare forholde seg til. For meg har det vært en veldig stor hjelp å ha noe som er større enn meg selv, og EAT har drevet meg fremover, sier Stordalen.

Saken fortsetter under bildet
gunhild
TILBAKE: Gunhild Stordale med mannen Petter på EAT-konferansen i 2015. Foto: NTB scanpix


Har nedprioritert venner og familie
Hun opplever for tiden enorm suksess med EAT - en organisasjon hun bruker massevis av krefter og tid på. Gunhild Stordalen forteller om knallharde prioriteringer, der venner og familie har blitt nedprioritert det siste året. Samtidig er kapasiteten hennes langt unna der den var tidligere.

– Jeg har ingen garanti for hvor lenge jeg kommer til å være rundt, så jeg må gjøre mest mulig på kort tiden. Det er en utålmodighet som jeg tror har hjulpet med å drive frem ting, sier hun til TV2.

gunhild
PÅ TUR: 2015 ble et aktivt år for Gunhild Stordalen, etter at hun i januar ble utskrevet fra sykehuset. Her avbildet i rosehagen bak FN- bygningen i New York i september. Foto: NTB scanpix

Flere kanaler