KJEMPER IMOT: Leonardo DiCaprio har, sammen med Tobey Maguire, kjempet mot at lavbudsjettfilmen skal bli offentlig vist.
KJEMPER IMOT: Leonardo DiCaprio har, sammen med Tobey Maguire, kjempet mot at lavbudsjettfilmen skal bli offentlig vist. Foto: Afp
Leonardo DiCaprio (41) har stor suksess for tiden, og er blant annet Oscar-nominert til beste mannlige hovedrolle for innsatsen i «The Revenant».

Det er imidlertid ikke alt DiCaprio har gjort på lerretet han er stolt av. En ukjent film fra 1996, altså før skuespilleren for alvor slo igjennom med Titanic, har i mange år vært skjermet fra offentlig visning.

Grov språkbruk
Årsaken er at DiCaprio, sammen Tobey Maguire (kjent fra bl.a. Spiderman-filmene), ikke ønsker at lavbudsjettfilmen, «Dons Plum», skal komme ut til publikum.

Filmen handler om en gruppe tenåringer fra Los Angeles, som møtes på sin faste café, som bærer samme navn som filmen. Størsteparten av filmen er improvisert, og skal inneholde til dels grovt språk, skriver News.com.

LES OGSÅ: «Alene hjemme» 25 år - dette visste du ikke om filmen

Saken fortsetter under bildet
dons plum
HER ER'N: En ung utgave av Leonardo DiCaprio medvirket i den ukjente filmen «Dons Plum» i 1996. Foto: REUTERS

I retten
Da skuespillerne kort tid etter innspillingen ble verdenskjente, ønsket én av produsentene, Dale Wheatley, å få gitt ut filmen, men møtte umiddelbart sterk motstand fra de to skuespillerne. Saken endte i retten, og det ble bestemt at filmen ikke skulle vises i USA eller Canada.

De to verdensstjernene skal i ettertid ha hevdet at de var med på filmen som en slags «vennetjeneste», og at filmen aldri var ment å bli vist utenom mindre filmfestivaler.

Har opprettet nettside
Wheatley har nå opprettet nettsiden freedonsplum.com, der han for en stund tilbake publiserte filmen, men stjernenes advokater har nok en gang sørget for at filmen nå er fjernet.

- Det smerter å fortelle at Leonardo DiCaprio nok engang har blokkert amerikansk og canadisk publikum fra å nyte «Dons Plum». Det er trist at vi i 2016 skal være vitne til undertrykkelse av film og kunst fra en av USAs mest elskede skuespillere, skriver Wheatley på nettsiden.

Filmen ble vist under en filmfestival i Berlin i 2001, og fikk da blandet mottakelse. Helt nederst i saken kan du se traileren til den ukjente filmen.

LES OGSÅ: David Beckham knust: - Ingen ord kan beskrive sorgen

revenant
STOR SUKSESS: Leonardo DiCaprio knepper jakken under et promo-arrangement for filmen «The Revenant», i Mexico i forrige uke. Foto: Ap



Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler