TILLIT: Når katten legger seg på ryggen betyr at den stoler på deg.
TILLIT: Når katten legger seg på ryggen betyr at den stoler på deg. Foto: Shutterstock
Alle som har eid katt eller omgås katter vet at de gjør mye rart, og det kan være vanskelig å forstå hvorfor. Men ekspertene vet råd, og har nå kommet med forklaringer på noen av de rare tingene de firbente kjæledyrene gjør.

Meow Bark Moo får vi forklaringen på disse seks tingene katter gjør:

1. Sitter på tingene dine
Hvorfor er det slik at katten absolutt skal sette seg på tingene dine? Dette skjer såpass ofte at man skulle tro de gjorde det med vilje. Og i følge Odd But True gjør de faktisk det! Dette er kattens måte å prøve å få din oppmerksomhet på. Så neste gang katten setter seg på tastaturet ditt eller fjernkontrollen din så er det altså bare fordi den er sjalu og ønsker din oppmerksomhet.

2. Tisser overalt
Mange katter har en tendens til å tisse på ting - særlig ting som nylig har blitt tatt inn i boligen. Dette er ikke for å markere territoriet slik hunder ofte gjør, men for å lindre angst. Nye ting lukter ikke slik som katten, hvilket kan gjøre at den føler seg utrygg. Ved å tisse på disse tingene slik at de endrer lukt roer katten nervene.

3. Gnir rumpa si i ansiktet ditt
Dette er ikke noe katten gjør for å være uhøflig, tvert imot! Den gjør det for å bli kjent med deg. Det er slik katter hilser på hverandre, og den tenker derfor at du er interessert i å hilse på samme på måte.

Saken fortsetter under bildet.
Katt
KOSEKATT: De fleste rare ting katter gjør er for å få oppmerksomhet eller vise affeksjon. Foto: Shutterstock

4. Knar deg som en deig med potene sine
En av de mer uskyldige tingene katter gjør er å kna deg med potene. Men hvorfor? I følge Odd But True er dette fordi de husker at de gjorde det da de var kattunger. Ved å kna på morens bryst under mating ble det produsert mer melk. Det er altså ingen grunn til at skal gjøre dette som voksne, men de gjør det likevel. 

5. Legger seg på ryggen med beina ut
Når katten legger seg på rygg og sprer beina til alle kanter betyr det ikke nødvendigvis at den vil ha kos, eller ønsker noe fra deg. Dette er kattens måte å vise deg at den stoler på deg. I denne posisjonen er katten mest sårbar, så når den viser deg magen betyr det at den respekterer deg.

6. Skaller deg med hodet
Som de fleste andre rare ting katter gjør er også dette en form for affeksjon. Katter har dutfkjertler over hele seg, så når de dunker hodet borti deg er det for å overføre lukten til deg. Dette gjør de altså for å vise affeksjon. 
Flere kanaler