SOM HUND OG KATT: Det er stor forskjell på personer som liker hunder og de som liker katter.
SOM HUND OG KATT: Det er stor forskjell på personer som liker hunder og de som liker katter. Foto: Shutterstock
De fleste kan karakterisere seg som enten et «kattemenneske» eller et «hundemenneske». Selv om man ikke eier noen av dyrene har mange en klar oppfatning om hva de ville ha skaffet seg. 

Men er det noen forskjeller på personligheten til disse to «typene»? Det ville professor Denise Guastello finne ut. Hun er professor i psykologi ved «Carroll University» i Wisconsin i USA, og i 2014 publiserte hun en studie som viser personlighetsforskjellene mellom kattemennesker og hundemennesker, skriver Daily Mail


Naturlig forklaring
Hun undersøkte 600 personer i studien og fant ut at det er stor forskjell på personer som definerer seg som katte-elskere og hunde-elskere. Menneskene som foretrekker hunder er som oftest mer livlige, energiske og utadvendte. Og de følger også regler i større grad.

Kattemennesker er derimot mer innadvendte, følsomme og i større grad åpne for nye ting enn hundemennesker. I tillegg viste studien at kattemennesker hadde høyere intelligens. 

Saken fortsetter under bildet
Katteeier
HJEMMEKOS: Katteeiere er ofte mer innadvendte og trives bedre alene enn hundeeiere. Foto: Shutterstock


Grunnen til disse personlighetsforskjellene kan komme av at katte- og hundemennesker foretrekker ulike miljøer.

«Det er ikke så rart at en hundeperson er mer livlig og utadvendt ettersom de er mye ute sammen med hunden sin og andre mennesker. Er du derimot innadvendt og trives best hjemme skaffer du deg heller en katt som ikke trenger lufteturer», forklarte Guastello da hun presenterte funnene sine under et forskningstreff i San Francisco. 

Selv var professoren sjokkert over resultatene. 

– Jeg er et hundemenneske og jeg tror at jeg er veldig smart ettersom jeg er en professor, fortalte hun til New York Post.


Flere kanaler