RAUSE: Rema 1000 i Skjeberg og kjøpmann Christoffer Andersen (innfelt) har fått masse positiv feedback, etter at de innførte gratis frukt for alle barn i butikken.
RAUSE: Rema 1000 i Skjeberg og kjøpmann Christoffer Andersen (innfelt) har fått masse positiv feedback, etter at de innførte gratis frukt for alle barn i butikken. Foto: Google Street View/Rema 1000
Å handle matvarer kan ofte være en prøvelse for både foreldre og barn, men nå kommer et tiltak som kanskje kan være med på å gjøre handleturen litt lettere.

Prøvd i annen butikk
«Gratis frukt til barn! La ditt barn knaske på en gratis frukt mens du handler» skriver Rema 1000 Skjeberg på sine Facebook-sider.

- Det har vært mange glade barn og voksne her i dag, forteller kjøpmann Christoffer Andersen til P4.

Idéen skal ha kommet fra kjøpmann Terje Kjelstad-Olsen i Rema 1000 Lillestrøm, som har hatt ordningen siden før helgen.

- Målet er å gi kundene en positiv opplevelse, og det ser det ut til at vi har klart. Vi startet med dette på mandag, og har så langt fått massiv respons, både på Facebook og i butikken, sier Andersen.

LES OGSÅ: Helsesøster mener Malina (9) er overvektig

Saken fortsetter under bildet
eple
RØDE FRISTELSER: Hos Rema 1000 i Skjeberg i Østfold er det nå fulllt lovlig for barn å smake på frukten - så lenge den ligger i gratis-kurven. Foto: Fotolia

LES OGSÅ: Vil gi butikker kaste-bot

- Bra for miljøet
- I tillegg er det et miljøaspekt her, da veldig mye frukt blir liggende. Ofte er det nok at det for eksempel er en liten prikk på eplet. Nå legger vi heller dette i gratis-kurven, så slipper vi å kaste fullt spiselig frukt.

Like før P4 er på tråden, er det en voksen mann som fyller opp posene med gratis frukt - angivelig for å ta med hjem til barna.

- Sånt kan vi nok ikke godta, da blir det dyrt i lengden. Men bortsett fra dette, er det mange blide kunder som skjønner konseptet, sier Christoffer Andersen.

LES OGSÅ: Gir du barna dine for mye sukker?
Flere kanaler