FOR SAKTE: Slik så det ut da politiet forsøkte å bøtelegge en førerløs bil for å kjøre for sakte.
FOR SAKTE: Slik så det ut da politiet forsøkte å bøtelegge en førerløs bil for å kjøre for sakte. Foto: Twitter/David E. Weekly
Hvis ingen kjører bilen, hvem skal da få boten?

Førerløse biler blir stadig mer vanlig i USA og for første gang har dette spørsmålet blitt stilt av myndighetene. I følge CNN ble dette dilemmaet virkelighet da en av Googles førerløse biler ble stoppet av politiet i Mountain View, California i forrige uke.

Bilen kjørte ikke for fort, tvert om, den ble stoppet fordi den kjørte for sakte.

Saken fortsetter under.

I en bloggpost fra politiet i Mountain View kan vi lese at en tjenestmann observerte en bil som kjørte sakte og skapte kø bak seg. Da han skulle stoppe bilen skjønte han at det var en av Googles selvkjørende biler.

Dermed var det ingen fører som kunne få en bot. Derimot var det en passasjer som politimannen kunne snakke med.

Saken fortsetter under bildet.
Googlebil
FØRERLØS: Slik ser den ut. Googles førerløse bil som kjører rundt på veiene i California Foto: Flickr

Brøt ikke loven
Google selv kommenter hendelsen i en Google+ post. Hvor de forteller at de automatiske bilene er plombert for en maxhastighet på 25 mph (Rett over 40 km/t.) Politiet valgte til slutt å ikke utstede bot og konkluderte med at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

- Etter 1,2 millioner miles med automatisk kjøring, noe som tilsvarer 90 år med menneskelig kjøreerfaring, er vi stolte av å si at vi aldri har fått bot, skriver bilprosjektet i bloggposten.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler