Foto: Meteorologisk institutt
Etter en søkkvåt helg, med raskt synkende snødybder i deler av Sør-Norge, går vi nå mot enda mildere vær i dagene som kommer.

Tirsdag skal en varmfront passere fra vest til øst over store deler av landet - noe som kortvarig kan gi vanskelige kjøreforhold på Vestlandet og i Trøndelag - men i bakkant av nedbøren følger nesten vårlige temperaturer.

«Noen steder kan temperaturen stige opp mot 10 plussgrader og torsdag blir det også plussgrader høyt til fjells», skriver Meterorologisk institutt på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget

Får tørt og mildt vær
Det er særlig i kyststrøkene på Vestlandet at temperaturen kan snuse på tosifrede tall fra onsdag av, men også Sør-og Østlandet, samt Trøndelag, får temperaturer på opp mot 7 plussgrader - noe som er svært mildt for årstiden.

En ganske så tørr værtype blir det også - særlig på Østlandet, der det ikke ser ut til å komme nedbør av betydning på mange dager etter tirsdag kveld.

Nord-Norge går også mot mildere vær utover i uken, men her følger det også med nedbør - etter hvert i form av regn. Trøsten for de som fortsatt ønsker seg vinter i nord, får være at det blir lavere temperaturer igjen i neste uke.

Før vi kommer så langt, advares det imidlertid om vanskelige kjøreforhold i Nordland mandag kveld:
Flere kanaler