BADELØVER: Det er lov å drømme om flere slike dager - også på sensommeren.
BADELØVER: Det er lov å drømme om flere slike dager - også på sensommeren. Foto: NTB scanpix
Så godt som hele Norge har de siste dagene fått en skikkelig smak av høst, og regnrekordene har strømmet inn fra både Vestlandet og Østlandet.

Nå når de fleste etter hvert er ferdige med ferien, ser det imidlertid ut til at sommeren gjør et aldri så lite comeback. 

- En slags airbag
Etter et par våte dager fram mot helgen, kommer et høytrykk inn fra sørvest på søndag, noe som vil føre til pent vær med over 20 grader i store deler av landet.

– Fra lørdag, og særlig søndag, så blir det fint. Da kommer det et høytrykk sigende inn fra Atlanteren og Storbritannia. Det legger seg som en pute over Skandinavia. En slags airbag som holder lavtrykkene unna, sier statsmeteorolog Vibeke Thynes til Romerikes Blad.

Det blir trolig ikke snakk om høysommertemperaturer på over 25 grader, ettersom luftmassene fortsatt er ganske kjølige.

- Vinden kommer fra nord, men med sol blir det brukbare temperaturer. Slik det ser ut vil det krype under 10 om natta og rett over 20 på dagen, sier Thynes til avisen.

Saken fortsetter under bildet
sol
SENSOMMER: Det er ventet temperaturer på over 20 grader i store deler av landet den kommende uken. Foto: NTB scanpix

70 prosent sjanse

StormGeos meteorologer anslår at det er 70 prosent sjanse for finvær i uken som kommer, og de mener det vil vare i minst 3-4 dager - med gode muligheter for forlengelse.

Ifølge deres blogg er det usikkert om Troms og Finnmark får nyte godt av høytrykket, men resten av landet kan glede seg.

– Det er usikkert hvor lenge dette høytrykket vil holde stand mot nye lavtrykk, men utover i neste uke - tirsdag og onsdag - vil vi kunne få temperaturer på over 20 grader. Det kan se ut som finværet vil kunne vare i alle fall i tre-fire dager, sier meteorologkonsulent Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet, til VG.

Flere kanaler