NYDELIG NEBBENUSS: Humboldt-pingviner er fryktelig søte!
NYDELIG NEBBENUSS: Humboldt-pingviner er fryktelig søte! Foto: AFP
Da de to utrydningstruede pingvinene først ble et par, kunne ikke de ansatte i Bremerhaven Zoo skjønne hvorfor de ikke ble foreldre. 

Hvert år bygde de to nemlig et rede sammen - et tydelig tegn på at pingviner ønsker å starte en familie. Men ingenting skjedde. 

Etter at pingvinene hadde vært fullstendig uadskillelige i noen år, og gjennomgått den resultatløse reirbyggingen flere ganger, bestilte dyrehagen en DNA-test. Den gav dem forklaringen: Dotty og Zee var begge gutter. 

For å hjelpe dem med å bli foreldre, ble seks jentepingviner fløyet inn fra Sverige. Men gutta hadde bare øyne for hverandre. De ville ikke lage egg med de svenske damene.

Adopterte utstøtt egg
At pingvinene holder sammen på denne måten forteller oss at de har et veldig nært forhold, forklarer dyrlege Joachim Schöne til Animal Planet

Først noen år senere, da en pingvinmor forlot egget sitt, fikk Dotty og Zee sjansen til å prøve seg som pappa og pappa. De byttet på å passe på egget, og da pingvinbabyen var ute, delte de på ansvaret for matingen. 

I Bremerhaven Zoo er de ikke ukjente med pingviner som forelsker seg i noen av samme kjønn. Det bor ti pingvinpar i dyrehagen -  og tre av dem er homofile, skriver metro.co.uk.

Vi gratulerer pingvinparet - og roper et generelt hurra for kjærligheten!


Flere kanaler