KONGEN: Freddie Mercury hadde en av rockehistoriens aller største stemmer
KONGEN: Freddie Mercury hadde en av rockehistoriens aller største stemmer Foto: Flickr
Farrokh Bulsara, bedre kjent som Freddie Mercury ble født 5.september 1946 i Stone Town i Zansibar og hadde med andre ord såvidt rundet 70 år for noen dager siden.

Med et vidt vokalspekter og en noe operalgnende teknikk var han en av de mest mangfoldige og teknisk fremstående artistene innen rocksjangeren. Han komponerte mange av Queens hits, inkludert "Bohemian Rapsody", «Somebody To Love» og "We Are The Champions". Og takket være 2016 teknikk og youtube, kan vi nå for aller første gang høre BARE stemmen til Freddie Mercury i studioversjonen av sistnevnte låt.


Freddie har et vokalspekter som er så sjeldent innenfor rockesjangeren av vi velger å rangere han helt i toppen av vokalister i rockens historie.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler