Norges slappeste skal kåres denne uken...
Norges slappeste skal kåres denne uken... Foto: Fotolia
Endelig kan du få noe igjen for egen latskap. Hver høst arrangeres NM i Slappa, hvor du kan melde deg på og konkurrere om å ha lavest hvilepuls.

Hyllest til kaffepausen
Deltagerne får servert en god kopp kaffe, før de inntar horisontalen i en hengekøye. Den som oppnår lavest hvilepuls etter fem minutter vinner.

-En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert.
Dette sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon, som står bak mesterskapet.

Hvor?
Årets NM starter på Festplassen i Bergen, mandag 14. september,  og fortsetter på Trondheim Torg 16. september. Selve finalen finner sted på Aker Brygge i Oslo, lørdag 19. september.

Vinneren av årets NM i Slappa får trofeet ”Den forgyllede kaffetrakter” og ett års gratis forbruk av kaffe. Fjorårets vinner var Cathrine Hoelstad fra Nesodden, med en hvilepuls på 49.

LES OGSÅ: Lag en selfie i kaffeskummet

Saken fortsetter under bildet.
Pausetid
KAFFEPAUSE: Nordmenn drikker til sammen 12 millioner kopper kaffe per dag. Foto: Reuters Creative

I tet, uansett
Uavhengig av hvilepuls er Nordmenn glade i kaffepauser. Hele 12 millioner kopper nytes hver dag av kaffedrikkere i Norge. Dette gjør oss til verdens nest mest kaffedrikkende folkeslag, kun slått av finnene.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler