IKKE TIL SALGS: Ben & Jerry's i Australia nekter å selge to like iskuler fram til loven om likekjønnet ekteskap er endret.
IKKE TIL SALGS: Ben & Jerry's i Australia nekter å selge to like iskuler fram til loven om likekjønnet ekteskap er endret. Foto: Instagram/Ben & Jerry's
26 Ben &Jerry's-filialer i Australia nekter nå å selge to iskuler av samme smak. Dette gjør de for å sette søkelyset på at likekjønnede ikke får love til å gifte seg i landet.

Iselskende mennesker kan bli sinte for å ikke få dobbelt opp av sin favoritt, men det er nok det isprodusenten ønsker å oppnå.

– Dette kan ikke sammenlignes med hvor forbannet du ville bli dersom du fikk beskjed om at du ikke får lov til å gifte deg med den du elsker, sier Ben & Jerry's i en uttalelse.

Saken fortsetter under Twitter-videoen.


Postbokser
I tillegg til at de nekter gjester å kjøpe to like iskuler, har de også satt opp postbokser utenfor filialene. Ben & Jerry's oppfordrer de besøkende til å skrive brev til makthaverne i landet for å oppheve forbudet mot vigsling av likekjønnede.

Neste gang det er mulig å få endret eller fjernet loven er 13.juni. Isgiganten lover å overbringe brevene innen den tid i håp om å få forandringer.

– Hos Ben & Jerry's elsker vi, og det tror vi det australske folket også gjør. Flere australiere enn noensinne mener at alle skal ha rett til å elske den de vil – og gifte seg med dem, dersom det er det som gjør dem lykkelige. La oss få det til å skje, skriver de.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler