En liten jente og familien hennes stod nylig på kaia ved Richmond i Canada og beundret en sjøløve. Plutselig ble den hyggelige stunden svært dramatisk.

Se den dramatiske videoen nederst i saken.

Hopper opp
I videoen hører vi først sjøløvens tilskuere fascineres av det nysgjerrige dyret, og enkelte kaster ut mat.

– Den er veldig stor.

– Den er enorm, utbryter en annen.

Idet en liten jente titter utfor kaien, hopper sjøløven opp og jenta skvetter tilbake – uten at dyret får tak i henne. 

Like etter går det imidlertid galt. Jenta setter seg på kaikanten, og i en rask bevegelse spretter sjøløven opp og drar henne etter kjolen og ned i vannet.

Bare et par sekunder senere hopper en mann instinktivt etter henne og får dratt henne opp før de to klatrer opp på kaien igjen. Ingen skal ha blitt skadet etter angrepet.


– Ser ut som vann-hunder
Trener av store sjøpattedyr på Vancouver Aquarium, Danielle Hyson, mener at turister setter seg selv i fare når de mater ville dyr.

I dette tilfellet var det flere som matet sjøløven før den gikk til angrep.

– Dette er en påminnelse om å la ville dyr være i fred. Jo mer vi mater ville dyr, jo større fare er det for at slike situasjoner oppstår. Sjøløver ser ut som vann-hunder, men det er de absolutt ikke. De kan gjøre stor skade, sier Hyson til Vancouver Sun.

Se videoen:

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler