KALDT: I Calgary Zoo i Canada blir kongepingvinene tatt inn når gradestokken viser -25 grader celsius.
KALDT: I Calgary Zoo i Canada blir kongepingvinene tatt inn når gradestokken viser -25 grader celsius. Foto: Shutterstock
Dyrepasserne i den canadiske dyreparken Calgary Zoo mener at det er tryggest for pingvinene å bli inne hvis temperaturen faller lavere enn -25ºC. Noen dager den siste tiden har derfor kongepingvinene blitt tatt med innendørs.

– Temperaturen har i gjennomsnitt ligget på -28 ºC de siste dagene. Med den kjølige vinden i tillegg, føles det mer som -40ºC, forteller dyrepasser Malu Celli til avisen The Globe and Mail.

Ikke første gang
Dyrehagen har 51 pingviner i flokken med ulike pingvinarter. Kongepingvinene lever vanligvis i Antarktis, så de er vant til kaldt vær, men de bor gjerne i noe mildere klima enn Keiserpingvinene.

– Vanligvis er kongepingvinene våre ute og koser seg om vinteren, men hvert år blir de tatt inn når været blir for kaldt, sier Celli.

Tåler kulden
Hun forteller at pingvinene egentlig tåler denne typen kulde, men siden de ikke er ville, ønsker de å være mer forsiktige. Dessuten har de en pingvin i flokken som ikke er helt voksen ennå.

– Det er litt som med barn. Du kan kle dem godt, og selv om du vet at de vil klare seg i kulden, kommer du til et punkt hvor du likevel foretrekker å ha dem inne i varmen.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler