Denne helgen bør det bli en anledning til å ta seg en utepils opptil flere steder i landet, skal vi tro meteorologene, for nå setter vårværet inn støtet i store deler av landet.

 

 Fint i store deler av landet
- Ja dette blir en fin helg, sier vakthavende meteorolog Camilla Holmebakken ved Storm Weater Senter til P4. - Første delen av dagen vil det være litt grått på Østlandet men så vil folket der og på Sørlandet få sol og varmt vær. Det ser veldig bra ut for store deler av Sør-Norge, selv om de litt lenger nord kanskje ikke får det like fint.

 

Litt dårligere nordpå
Årsaken til det fine været sørpå er et kraftig høytrykk over hele Skandinavia som vil gi bra vær i store deler av landet i lang tid fremver. Også Trøndelag og Nord-Norge vil få litt vekslende vær først på lørdag. Men unntaket er Troms og Finnmark, som vil få perioder med regn. og mindre bra vær. I kystområdene langs Helgeland, Lofoten og Troms kan en til og med risikere vind i styrke av liten kuling.

 

Opp mot 15 grader
Bor du sørpå kan du vente deg at det blir temperaturer opp mot 15 grader gjennom helgen og neste uke. Også i fjellstrøkene vil plussgradene dominere, opplyser meteorologen. - Men også Nord-Norge får fint vær, med temperaturer mellom 5 og 10 grader, sier hun.


Flere kanaler