GRÅTER: Bestevennen dukket endelig opp igjen. Video: Torill Tronstad
Den rørende videoen av gjenforeningen mellom Daniel (11) og familiens katt, som hadde vært borte i sju måneder, har gått viralt de siste dagene.

Familien på Bardufoss i Troms hadde gitt opp håpet om å få se sin kjære «Plumbo» igjen, da de fikk en svært uventet telefon om at katten var funnet.

– Jeg trodde ikke det var mulig. Jeg ble så glad, forteller Daniel Fuglevik til NRK.

I videoen får Daniel tidenes overraskelse av mamma, når hun ber ham komme ut i stuen.

11-åringen ser først ikke ut til å tro sine egne øyne, men et øyeblikk senere kaster han seg hulkende over sin firbente bestevenn.

Se hele videoen øverst i saken!

Funnet på kontor
Moren Torill, som har fått tillatelse av sønnen til å legge ut videoen på Facebook, forteller at katten forsvant i forbindelse med flytting før sommeren.

Ukene og månedene gikk, uten at det var spor etter den kjære katten.

Så, rett rett før jul, fikk hun telefon fra dyrlegen om at den ID-merkede katten var funnet i et kontorbygg. Plumbo hadde tuslet inn på kontoret til to damer - og de hadde tatt ham med seg til dyrlegen.


– Viser følelsene
Ettersom katten var ID-merket, var det en smal sak å finne fram til eierne. Tronstad oppfordrer alle andre til å være nøye med å merke dyrene sine.

– Det er kjempeviktig, helt tydelig! Da er det iallefall en sjanse for at dyrene kommer til rette igjen hvis de forsvinner.

De siste dagene har videoen blitt plukket opp av en rekke utenlandske nettsteder, og Torill har fått enormt mange henvendelser fra rørte seere.

– Jeg tror nok det er fordi Daniel viser så tydelig følelsene sine og hvor viktig katten er for ham, forteller moren.

Flere kanaler