SKOKRISE: Perry forteller at det var aldri ment å såre noen med skodesignet.
SKOKRISE: Perry forteller at det var aldri ment å såre noen med skodesignet. Foto: Reuters
Katy Perry er i hardt vær om dagen etter at et par sko fra hennes eget klesmerke blir kritisert på nettet. Enkelte mener at skoene har likhetstrekk med «Blackface».

«Blackface» oppstod på 1830-tallet i USA da hvite skuespillere malte seg med svart maling, markerte lepper og lyse øyne. Dette ble brukt som en type underholdning som bygger på rasistiske fremstillinger av svarte mennesker.

Skoene heter "Rue Face Slip On Loafers", og var dekorert med store øyne og markerte lepper. Det er særlig de sorte som enkelte mener kan minne om «Blackface».

Katy perry
TATT AV HYLLENE: Katy Perry sitt eget klesmerke har fått hard kritikk etter disse skoene. Foto: Dillard's

En representant for sangeren fortalte NBC at skoene var en del av en kolleksjon som kom ut i fjor sommer som hadde ni forskjellige farger og var tenkt som et nikk til moderne kunst og surrealismen.

«Jeg ble trist når jeg fikk høre at de ble sammenlignet med fæle bilder av blackface. Vi mente aldri å såre noen», forteller Perry gjennom talspersonen.

På Twitter har det stormet av kommentarer fra folk som er langt fra fornøyd med skodesignet.

«Blackface eller ikke. De er stygge uansett. Få de bort fra hyllene!» skriver noen på Twitter.

Ikke første gang
Katy Perry er ikke den første motedesigneren som får problemer på grunn av «Blackface». Både Prada, Moncler og Gucci har tidligere fått hard kritikk for å laget plagg og tilbehør som har likehetstrekk med «Blackface».


«Vi godtar ikke unnskyldningen!» skriver Twitter-brukeren.


Flere kanaler