GOD SAMVITTIGHET: Du blir fort den mest populære på festen hvis du forteller at man kan nyte bobler med god samvittighet.
GOD SAMVITTIGHET: Du blir fort den mest populære på festen hvis du forteller at man kan nyte bobler med god samvittighet. Foto: Fotolia
Hvis du er glad i sprudlevann og redd for at du begynner å bli litt glemsk bør du absolutt lese videre.

To glass i uka
Alkohol er kanskje heller forbundet med tap av hukommelse enn bedring av den, men forskning viser at champagne er et unntak.

Det er forskere ved Universitetet i Reading som har gått vitenskapelig til verks og funnet ut at festdrikken champagne kan forbedre hukommelsen.

Tre glass i uka kan utjevne hukommelsestap i forbindelse med alder og kan hjelpe til med å forsinke utviklingen av demens.

– Vi oppfordrer til ansvarlig alkoholkonsum, og våre resultater sier at et til to glass i uka kan ha effekt, forklarer professor Jeremy Spencer til Universitetet i Reading.  

Også bra for hjertet
Det er forbindelser i champagnen som kan hjelpe minne- og læringssentrene i hjernen. Men det ikke bare hodet champagne kan gjøre livet lettere for.

Tidligere undersøkelser fra Universitetet i Reading viser at to glass champagne om dagen kan være godt for hjertet og blodsirkulasjonen, og redusere sjansen for slag. 
Flere kanaler