FORSVANT: Kvinnen (92) forsvant plutselig fra Vilberg Helsetun i Eidsvoll.
FORSVANT: Kvinnen (92) forsvant plutselig fra Vilberg Helsetun i Eidsvoll. Foto: Eidsvoll kommune
0:00 | 0:36
En 92 år gammel sykehjemspasient ved Vilberg helsetun i Eidsvoll lot bare rullatoren stå igjen da hun forsvant med kjæresten til Sverige.

Rørende kjærlighetshistorie
- Dette er egentlig en rørende kjærlighetshistorie, sier sykehjemsbestyrer Janka Holstad til Eidsvoll Ullensaker Blad, som først omtalte saken.

92-åringen forsvant fra sykehjemmet uten forvarsel 19.juni.

- Vi oppdaget dette da hun ikke kom tilbake etter en spasertur. Dermed startet vi letingen, men måtte kontakte politiet da dette ikke førte frem, sier Holstad til P4 Nyhetene.

- Overrasket
Etter relativt kort tid fikk personalet kontakt med den svenske kjæresten (87), og det viste seg at de to var på full fart mot Stockholm, der kjæresten bor.

- Det var veldig overraskende, for dette var jo ikke noe som var planlagt. Vi brukte derfor litt tid på å finne ut at de hadde det bra og var på rett vei.

Hun opplyser at 92-åringen er mentalt frisk og oppegående.

Også pasienter kan reise på ferie
Den 12 dager lange kjærlighetsferien ser nå ut til å gå mot en avslutning. De to er ventet tilbake til sykehjemmet onsdag kveld.

- Det er helt klart at man kan reise på ferie også når man er på sykehjem, men vi kunne nok ønske at dette var litt mer planlagt og kjent for oss på forhånd. De forteller hvert fall at de har hatt et godt opphold i Sverige, sier Janka Holstad.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler