JAPAN: Det kan bli sett på som positivt å sove på jobb i Japan.
JAPAN: Det kan bli sett på som positivt å sove på jobb i Japan. Foto: Shutterstock
Følelsen av å ville lukke øynene i bare to sekunder er noe mange sikkert kjenner på i en travel jobbhverdag. Men ikke alle hadde kunnet løse det på samme måte som en kvinne fra Fresno i USA har gjort i flere år uten å bli oppdaget.

I en rapport offentliggjort av staten California undersøkte de upassende oppførsel blant ansatte i statlige bedrifter. Der kommer det frem at en kvinne har sovet over tre timer på hver dag i over fire år mens hun har vært på jobb.

Kvinnen jobbet som dataoperatør i det amerikanske Vegvesenet (Department of Motor Vehicles), og klarte ikke å utføre sine daglige arbeidsoppgaver fordi hun sov på pulten sin i flere timer, i følge vitner i rapporten.

Fra februar 2014 til desember 2017 brukte kvinnen mer enn 2200 timer av arbeidstiden til å sove. Dette kostet staten California mer enn 40,000 dollar, som tilsvarer ca. 330,000 norske kroner.

Når saken ble undersøkt kom det frem at kvinnens sjef hadde måtte vekke henne tre, fire ganger i løpet av en dag, men trodde den ansatte kvinnen bare mistet ca. 30 minutter med arbeid hver dag.

Men fire vitner kom med uttalelser om at kvinnen ble stadig observert sovende i flere timer under arbeidstiden, i forhold til 20-30 minutter slik som sjefen sa, og ble heller ikke vekket av sjefen selv om hun ble sett sovende.

Department of Motor Vehicles uttalte at i mars 2018, etter etterforskningen var gjennomført, uttalte at den ansatte ville få en skriftlig advarsel der det står at dersom hendelsene gjentar seg vil det få konsekvenser.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Flere kanaler