Kvinner foretrekker ansiktsløse utstillingsdukker.
Kvinner foretrekker ansiktsløse utstillingsdukker. Foto: Fotolia
Det viser seg at kvinner lettere identifiserer seg med bilder uten en pent sminket og vakker kvinne. For å identifisere seg med en hodeløs utstillingsdukke trenger man ikke være pen eller perfekt sminket.

- De kvinnelige modellene er veldig stereotype og ulike den gjennomsnittlige forbrukeren, sier forsker Hanna Berg ved Handelshögskolan i Stockholm.

Nye resultater
Hun står bak denne studien som viser andre resultater enn man har sett tidligere. Da trodde man at modellene måtte ha en viss type utseende. 

– Men så viser det seg at de ikke engang trenger å ha hode, forteller Berg.

Menn foretrekker ansikt
Samtidig viser det seg at menn foretrekker ansikt på både mannlige og kvinnelige modeller. Selv om kvinnene i studien foretrekker hodeløse kvinnlige modeller, foretrekker de ansikt på de mannlige modellene.

(©NTB)

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler