INVASJON: En rekke kunder har meldt om larver i produktene fra Møllerns den siste tiden.
INVASJON: En rekke kunder har meldt om larver i produktene fra Møllerns den siste tiden. Foto: Facebook
De siste månedene har Møllerens opplevd en klagestorm, og ikke uten grunn. Mange forbrukere har funnet larver i selskapets produkter.

Blant annet skrev P4 om Marius Alexander Mørch (26) som fant en "larvefamilie" i bollemiksen da han skulle lage boller mandag kveld.

Det er ikke første gangen Møllerens har problemer med sine produkter. TV2 skrev tidligere i høst om flere kunder som har oppdaget larver i maten. Problemene har tydeligvis vedvart.

På Facebooksiden til Møllerens har det kommet en rekke klager fra forbrukere som har funnet larver og andre insekter i pakker fra produsenten.

En av de som har funnet ubudne gjester i maten er Hao Li. Hun fant spindelvev og larver i pakken og takker for å ha blitt "traumatisert for livet":
hao li
– Jeg synes det var veldig ekkelt å oppdage larver i posene. Jeg har alltid kjøpt 1-2-3-pakker fra Møllerens, men nå blir jeg bare paranoid, forteller Hao Li til P4. 

Flere har postet video av larvene. Ted Jonassen la inn denne videoen 4. november:

ted

Han forteller at det var kjæresten som oppdaget larvene først. 

– Vi sitter egentlig igjen med den samme følelsen. Det er ganske usmakelig med larver og enda verre å se at Møllerens ikke har gode nok rutiner til å fange opp dette, forteller Ted Jonassen til P4. 
 
Også Alexander Ohm har negative opplevelser med Møllerens. Han åpnet en pose hvetemel og oppdaget at posen var full av larver:


– Da jeg fant larvene tenkte jeg over hvor viktig det er å sikte melet, for hvis ikke hadde jeg nok ikke lagt merke til det før det var for sent og endt opp med å spise larvene, forteller Alexander Ohm til P4.

Han sier også at han ikke kommer til å kjøpe Møllerens produkter igjen, og mener han og andre forbrukere ikke har blitt behandlet bra av produsenten.

Trekker ikke tilbake
Møllerens innrømmer ovenfor P4 at de har registrert en rekke klager den siste tiden.

- Vi har hatt høyere forekomst av dette i år enn tidligere år. Vi kan ikke helgardere oss mot dette, det er en mekaniskprosess og vi jobber med organisk materiale. Problemet er knyttet opp til noen partier og noen produkter, sier salgs- og markedsdirektør i Møllerens, Jan Erik Eikeland.

Han understreker at larveproblemet ikke gjelder mange promille av det de produserer i løpet av året.

Vil dere trekke tilbake partiet eller partiene dette gjelder?

- I øyeblikket er det ikke aktuelt å trekke tilbake partiet, ettersom vi ikke har fått så mangeklager.

 
Til sammen har P4 funnet ni eksempler på kunder som har klaget den siste måneden. Markedsdirektøren vil ikke gi P4 tall på hvor mange klager de har fått eller hvor mange klager som skal til for at de trekker tilbake et parti.

Her er flere eksempler fra uheldige kunder de siste ukene:
larve
UØNSKET: Ser dere har en gjenganger på deres produkter med insekter i. Vi fant flere larver i et av deres produkter. Det står ingenting om larver på ingrediens listen her.", skriver Ted på sidene. Foto: Facebook.
møllerens
INSEKTER: Disse skulle ikke vært del av kaken. Foto: Facebook
larve møllerens
LARVE: "Heisann. I dag skulle jeg bake boller til farsdag og hadde kjøpt inn en pose med "20 boller på 1-2-3". Jeg fant så ut at dette ikke kom til å skje. Jeg fant flere larver oppi posen og et slags spindelvev. Det blir nok ikke noen boller idag.", skriver Pernille på Facebooksidene til Møllers. Foto: Facebook


- Dette er overhodet ikke helsefarlig, men vi har fullforståelse for at folk synes det er ubehagelig, sier Eikeland.

LES OGSÅ: Fant "larvefamilie" i bollemiks. Sendte "familiefoto" til produsenten

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler