JUBILEUM: Jon Bon Jovi, med David Bryan, Richie Sambora og Tico Torres på World Music Awards i 2005.
JUBILEUM: Jon Bon Jovi, med David Bryan, Richie Sambora og Tico Torres på World Music Awards i 2005. Foto: AP
Det var på nettopp denne dagen i 1983 at Bon Jovi ble stiftet. Jon Bon Jovi og Ritchie Sambora hadde et langt bedre vennskap enn de har i dag og sammen dannet de det som skulle bli et av verdens største rockeband gjennom historien. Og det skjedde altså for nøyaktig 33 år siden.

Vi vil tro at det i tillegg til bra talent også hjalp at frontvokalisten hadde kjekkas-looken -  som tok seg godt ut på forsida av de fleste tenårings-blader på 80-tallet. Jon Bon Jovi er vel fortsatt ganske populær hos damene, selv om han har blitt både kortere og gråere i håret de siste åra.

In concert
ROCKER FORTSATT: Jon Bon Jovi fra november 2005 i Madison Square Garden i New York Foto: Ap


Jon Bon Jovi jobbet blandt annet i en radiostasjon i New Jersey og sang jingler og reklamesnutter ved siden av å skrive egne låter på hobby-basis – og da radiostasjonen han jobbet på skulle gi ut et eget album med lokale artister – så spurte de om de også kunne ta med en av låtene han hadde laget. Og det var det som senere skulle bli Bon Jovis første singel, Runaway. Låta fikk mye radiospilling sommeren 1983 og ble utgitt som singel i 1984.

P6-lytterne har talt, her er deres favoritter:

6. Wild is the wind
5. Born to be my baby
4. Bad Medicine
3. Runaway 
2. You give love a bad name
1. Livin on a prayer

Singelcover
SINGEL: Et singelcover mange har i samlingen sin Foto: Bon Jovi


Flere kanaler