ENDELIG: Det kan være deilig med varme temperaturer og skinnende sol i sommer, men det alt som kommer godt ut av det varme været.
ENDELIG: Det kan være deilig med varme temperaturer og skinnende sol i sommer, men det alt som kommer godt ut av det varme været. Foto: Shutterstock
Nå som sommeren begynner å dra seg mot slutten, har mange av oss hatt en uvanlig varm sommer. Men det er ikke bare positivt med rekordvarmen flere steder i landet.

P4s Radiofrokost snakket med Kristian Gislefoss fra Meteorologisk institutt som sier at det nå er på tide med litt regnvær. Og ikke bare for at vi mennesker skal få kjølt oss ned. 

– Det er ikke ofte jeg sier det, men denne gangen ja, jeg er faktisk veldig glad for at det blir regn, sier Gislefoss.

– For det første vil regnet friske opp lufta vår, det er en del støv som ligger å svever nå. Bakken er knusktørr. Regnet vil hjelpe på så mange måter. Og noen som absolutt trenger nedbør er bøndene, forteller han.

Det er ikke ofte regnvær er velkommen på sommeren for oss nordmenn, men Gislefoss tror det er flere som er enige med han denne gangen.

Travel sommer
Gislefoss forteller at det er mye å gjøre på sommeren for Meteorologisk institutt og at det norske folket er veldig opptatt av sommerværet.

– Noen har i sine øyne hatt en fantastisk fin sommer, og andre er kanskje ikke fult så fornøyd. Så alle skal på en måte få det de vil ha, men det har vi ikke klart i år da.

Meteorologen forteller at noen folk sender inn klage tror at det er de som står bak det dårlige været. Men sier de dersom folk kommer personlig til de og klager er det som oftetst med glimt i øyet.

– Det var en person en gang som skulle ha meg med ut for å vise meg at værvarslet var feil, for der sto det sol og det regnet utenfor, men da svarte jeg bare så fint at jeg nå skulle på jobb å fikse opp i det her, så ble han fornøyd. Flere kanaler