IDYLL: Det har vært en snørik vinter, og fortsatt er det mer enn nok å ta av. Bildet er fra Vinstra i Oppland.
IDYLL: Det har vært en snørik vinter, og fortsatt er det mer enn nok å ta av. Bildet er fra Vinstra i Oppland. Foto: NTB scanpix
Svært mange har startet påskeferien, og været er som alltid et av de store samtaleemnene.

Og skal vi bruke to ord for å oppsummere den neste uken, må det bli tørt og kaldt.

– Prognosene viser fortsatt kjølige trender for hele april, faktisk. Det blir ikke veldig kaldt, men temperaturene holder seg rett under normalen, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen i StormGeo til P4.

Etter en noe mild palmehelg mange steder, kommer kulden fra nord krypende tilbake sørover i starten av neste uke.

Dette er gode nyheter for de som planlegger å benytte fridagene til skigåing. Som kartet nedenfor viser, holder nemlig skiføret fortsatt stand i så godt som hele landet, også i store deler av lavlandet.

Saken fortsetter under bildet
skiføre
SKIFØRE: Blått betyr skiføre (tørr snø), lilla betyr skiføre (fuktig snø), gul betyr lite snø, mens grønn farge indikerer barmark. Foto: Senorge.no


Til dels pent vær
Fra og med mandag ventes det vind fra nord/nordøstlig retning, oppholdsvær og til dels pent vær i store deler av landet. Unntaket er noen snøbyger på kysten av Troms og Finnmark.

Temperaturene blir generelt liggende litt under 0 i innlandet og litt over 0 langs kysten på dagtid. 

Om natten kan temperaturen falle til under -10 i indre strøk, noe som er relativt uvanlig til å være i månedskiftet mars-april.

– Det er nok ikke noe som tyder på at noe ordentlig vårvarme er på vei ennå. Men vi kan jo satse på at vi tar feil denne gangen, sier Korneliussen, som 21. februar var den som forutså at det ville bli tørt og kaldt til over påske.


skeikampen
PÅSKESTEMNING: Drar du til fjells i påsken, får du solide doser sol og snø. I tillegg blir det relativt kaldt. Foto: Skjermdump/Yr

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler