Det er faktisk moren til Christer Berens som står bak «Morsans eggelikør».
Det er faktisk moren til Christer Berens som står bak «Morsans eggelikør». Foto: P4
0:00 | 3:01
Morsans eggelikør
4 eggeplommer
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kokt kald melk
2 dl konjakk

Slik gjør du det
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
 
Tilsett resten av ingrediensene. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.
 
Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid. La den gjerne stå fremme i 10-15 minutter før servering.
 
Skal man være ekstra fin kan man bruke vaniljestang i stedet for vaniljesukker, da får man fine svarte prikker i likøren og den smaker enda bedre. Bruker man bourbon vaniljestang holder det med en halv fordi den er så aromatisk.

Hør Christer lage «Morsans eggelikør» øverst i saken

Du kan også se Christer lage «Morsans eggelikør» på Facebooksiden til P4s Radiofrokost




Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler