SOMMER: Badegjester på Ingierstrand bad i Oppegård nyter de første, og foreløpig siste dagene med sol i denne omgang. Bildet er tatt i går, onsdag.
SOMMER: Badegjester på Ingierstrand bad i Oppegård nyter de første, og foreløpig siste dagene med sol i denne omgang. Bildet er tatt i går, onsdag. Foto: NTB scanpix
Store deler av landet kan nye de siste timer med skikkelig sommervær.

Snart over
Etter en heller bedrøvelig sommer så lang har de fleste nordmenn kunne nyte noen dager med varme og sol. Men det går mot slutten. Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan, er det snart over.

– Sør-Norge og Midt-Norge har hatt gode temperaturer og mye sol de siste dagene. De fleste steder har over 20 grader. Men det er snart over, sier han til P4.

Artikkelen fortsetter etter bildet
ingierstrand
BAD: Forfriskende hopp ut fra "10-meteren" på Ingierstrand bad utenfor Oslo. Foto: NTB scanpix

Torden
Det er ventet mer ustabilt vær over nesten hele landet fremover. Fredag blir det ustabilt på Vestlandet, og forbigående ganske dårlig på Østlandet. Søndag blir det generelt lavere temperatur og en del nedbør i hele landet.

I følge TV2 Nyhetene ligger det et kraftig tordenvær over Shetland som er på vei nordøstover, og når Nord-Vestlandet torsdag kveld. Et annet tordenvær holder på å utvikle seg sør for Norge og treffer Rogaland, Agder og Telemark natt til fredag.

LES OGSÅ: Sjefen ga alle ansatte fri fordi det var sommer og sol!

Middelhavet tryggest
Dersom du skal være trygg på å få tropetemperaturer den neste uka må du belage deg på en lang reise. Det er nemlig ikke ventet skikkelig sommer i nærheten av landet vårt.

- Middelhavet er nok det tryggeste valget da, sier Granan til P4.

Flere kanaler