KNALL OG FALL: Ikke alle sykkelturer er like gode for helsa
KNALL OG FALL: Ikke alle sykkelturer er like gode for helsa Foto: Shutterstock
 • 27.04.16
  1 min
 • 27.04.16
  1 min
 • 27.04.16
  1 min
 • 27.04.16
  1 min
Vi har forsøkt å kåre «Norges beste sykkelhistorie», hvor P4s lyttere har vært invitert til å fortelle om sykkelturen - som endte i grøfta, eller enda verre - på sykehuset.

Responsen har vært enorm og vi har gjenopplevd mye smerte. Så mye smerte at vi ikke klarer å kåre en vinner og trenger din hjelp. Vinneren får en 65 tommer LG TV fra Expert verdt 23.000 kroner.

Hvilken historie synes du høres vondest ut? Her er de fire finalistene:

1. Camilla Pedersen slo hull i haka og brakk kjeven.
Min beste sykkelhistorie: Jeg var 10 år, syklet hjem fra skolen og skulle se hvor fort jeg klarte. Gikk i bakken med trynet først, fikk hull i haka, knakk kjeven og knakk tre tenner som også løsnet - slo ut en. Havnet på kjevekirurgisk i narkose.

2. Thomas Hammer ble trukket av en moped med tau. Tauet viklet seg inn i forhjulet hans.
Gikk på grunnkurs trearbeid da en kompis og jeg fant ut at han skulle dra meg med mopeden i tau, og jeg på sykkel bak. Det gikk ikke bra - tauet hang seg fast i forhjulet, jeg gikk på trynet, skrapet opp begge underarmene og beit meg i tunga! Aldri igjen!

3. Ole Anders Welle-Solås trynet ned en trapp rett i en Euro-pall, fikk rusten spiker i panna.
Jeg var 6 år og skikkelig racer på sykkel. Syklet som vanlig høy fart langs husveggen og skulle stoppe foran den uferdige trappen. Denne gangen sviktet bremsen og jeg fløy utfor trappen og landet i en europall noen meter lenger ned. Da jeg våknet hadde jeg blod over alt og dypt kutt i panna etter jeg hadde fått en rusten spiker i inn i panna. Min søster var gravid og når jeg kom opp i så verandaen så besvimte hun da hun så meg. Endte med noen sting i panna og hjernerystelse.

4. Eilert Vindal var sykkelbud, ble påkjørt av en buss og slo hull i frontruta med hodet.
Var sykkelbud i Bergen i 99/99. 12 timer og 200 km på sykkelsetet om dagen. En tidlig januardag sykler jeg bak busstasjonen, da en buss svinger rett over veien rett i sida på meg. Knuser frontruta på bussen med hodet, og er uten pust i mellom 4-5 min. Kom fra det med kun en knekt kjeve på 2 steder :)


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler