SMARTERE: Regelmessig inntak av sjokolade gjør det smartere, slår studien fast.
SMARTERE: Regelmessig inntak av sjokolade gjør det smartere, slår studien fast. Foto: Shutterstock
En ny studie slår fast at hvis du spiser sjokolade regelmessig får du bedre kognitiv kapasitet. Det skriver The Telegraph.

Studien er publisert i tidsskriftet, Appetite, og slår fast at regelmessig inntak at sjokolade øker den kognitive kapasiteten - helt uavhengig av andre kostvaner. 

Forskere har brukt data fra en tidligere studie fra Syracuse i New York. Den målte matinntak og risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer. Deltakerne ble også gitt en rekke tester for å måle den kognitive kapasiteten.

Slik fant de ut at sjokolade gjør deg smartere. 


Saken fortsetter under bildet
Sjokolade
SPIS SJOKOLADE: Spis sjokolade med god samvittighet. Foto: Shutterstock

Viktig for aldring
Forskerne fant også ut at regelmessig inntak av sjokolade kan hjelpe mot aldersrelatert kognitiv svikt. 

Forsøket ble gjort på 968 deltakere i alderen 23-98 år, og resultatet slo fast at et hyppigere sjokoladeforbruk assosieres med bedre humkommelse og organisering, arbeidsminne og bedre abstrakt resonering.

Moderne studier av sjokolade har også slått fast at sjokolade er bra for hjertet og blodsirkulasjonen. I tillegg reduserer det risikoen for slag og beskytter huden mot solskader, hevder avisen. 

I følge forsker, Will Clower, vil også en liten bit sjokolade som smelter på tungen 20 minutter før du skal spise hjelpe deg å gå ned i vekt. Dette trigger nemlig et hormon i hjernen som gir beskjed til kroppen at man er mett.