TØFT OG VAKKERT: En fødsel kan grense opp mot ekstremsport, ifølge ny forskning.
TØFT OG VAKKERT: En fødsel kan grense opp mot ekstremsport, ifølge ny forskning. Foto: Shutterstock
At en fødsel er en vanvittig kraftanstrengelse, er noe de fleste har fått med seg. Nå viser forskning at det på noen områder kan grense til ekstremsport.

Samme type skader
Ifølge forskere ved universitetet i Michigan, USA, kan skadene som noen kvinner får etter en fødsel, som brudd og muskelskader, sammenlignes med skader man ser hos folk som driver med ekstremsport.

Undersøkelsen viser at det er langt hardere å sette et barn til verden enn å gjennomføre et maratonløp, skriver danske dagens.dk.

LES OGSÅ: De verste sitatene fra fødestua

- Ikke alle er bra etter seks uker
Forskerne har studert MR-bilder av både fødsel- og sportsskader, og konkluderer med at skadene er ganske like. Likevel er det stor forskjell på hvordan disse følges opp.

- Hadde det vært en idrettsutøver som hadde fått en skade som dette, hadde hun blitt sendt til en MR-maskin umiddelbart. Vi sier til kvinner «Nå er det seks uker siden du fødte, og vi trenger ikke se deg mer. Du kommer til å bli bra.» Men ikke alle kvinner blir bra etter seks uker, eller er klare til å dra på jobb igjen, sier professor Janis Miller til Fitpregnancy.com.

LES OGSÅ: Babybildet som går verden rundt

Baby
SØT: Etter harde påkjenninger under fødselen, er endelig det lille nurket ute. Foto: Shutterstock

Flere kanaler