15.000 rusmisbrukere står i fare for å få alvorlige helseproblemer som følge av dårlig tannhelse. Det opplyser Foreningen for human narkotikapolitikk til P4 Nyhetene.

En av rusmisbrukerne som sliter med dårlig tannhelse er Catrine Torp som har kjempet i over tre år for å få gratis tannlegebehandling:

- Det er et evig smertekjør hele tiden. Jeg har 22 tenner og det som er igjen av de er ødelagte og råtne tenner. Tannlegen sier alle må tas ut fordi de gjør tannkjøttet mitt betent, forteller Torp.

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, understreker at det å ha orden på tennene er viktig for livskvaliteten til alle og særlig for rusmisbrukere:

- Det å ha store tannproblemer, påvirker i høyeste grad livssituasjonen til den enkelte, og dette er folk som i utgangspunktet har en vanskelig livssituasjon. Vi trenger definitivt å gjøre mer for å bedre dette behandlingstilbudet. Vi trenger å gjøre mer enn det vi gjør i dag, sier Elvestuen.

Torp forteller at hun har så kraftig betennelse i munnen at hun har fått ulike sykdommer i deler av kroppen, deriblant hjerteproblemer. I mai hadde hun 3 hjertestans i løpet av tre dager mens hun lå innlagt på sykehus.

- Sånn som jeg har det per i dag, så går jeg egentlig bare og venter på at jeg ikke skal stå opp igjen, at jeg bare skal kollapse fullstendig, sier Torp.