• 24.09.13
    0 min
  • 25.09.13
    1 min

Hun sier tiden er moden for at det innføres en slags dagligvare "drive through" i Norge.

- Fristelsene er altfor mange på den daglige handlerunden. Jeg har pasienter som sliter med overvekt, og som synes det er vanskelig å unngå å putte usunne matvarer i handlekurven når de er i butikken, sier Norheim.

- Bedre å handle på full mage


Hun mener det ville vært enklere å holde en sunn diett hvis man i større grad får muligheten til å bestille dagligvarer hjemme i ro og mak.

- Hvis man kan handle mat uten å eksponeres for alle de godsakene som man ikke burde kjøpe, så hadde det vært en lettelse for mange.

Ute av syne ute av sinn, mener Norheim, som tror løsningen er å bestille matvarene hjemmefra via en mobilapp og komme å hente varene ferdigpakket i butikken.

- De teknologiske løsningene er allerede på plass, mener Norheim.

- God idé, men...


- Det er i og for seg en god idé, sier direktør i Virke Handel Thomas Angell. Han mener man ikke kan utelukke at dette blir praksis i framtiden.

- Jeg er helt sikker på at det er mange kjeder som vurderer det, sier Angell.

Han tror for øvrig det vil ta lang tid før en eventuell dagligvare drive through blir vanlig her til lands på grunn av høye kostnader og ikke minst fordi han mener det norske forbrukermønsteret gjør at det vanskelig lar seg gjennomføre.

- I Norge er det slik at vi omtrent bruker butikken som kjøleskap, og da er ikke et slikt system egnet, sier Angell.

Flere kanaler