Dette blir enda dyrere i 2017.
Dette blir enda dyrere i 2017. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:30
Bensinprisen har økt jevnt og trutt gjennom jula og er nå på godt over 15 kroner flere steder i landet. Om du håper dette er midlertidig tar du nok dessverre feil. Oljeanalytiker Thina Saltvedt mener bensinprisen bare skal en vei - og det er oppover. 

– Dette skyldes at oljeprisen har steget med over 20 prosent bare de siste ukene. Dette handler mye om at Opec-kartellet som står for 40 prosent av verdens oljeproduksjon har kuttet i oljeproduksjonen for å få opp prisen på råolje, som bensin er laget av, sier Saltvedt.

– Og prisen på råolje skal ytterligere opp?

– Ja, jeg tror det. Også er det jo allerede vedtatt av regjeringen at drivstoffavgiftene skal øke uavhengig av dette igjen. Valutakursen vil også påvirke da vi  er nødt til å importere bensin solgt i dollar, sier Saltvedt.
Thina Saltvedt
Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets kjører ikke bil selv, men varsler rekordhøye bensinpriser for de som gjør det. Foto: NTB scanpix
ha noe å si, da 
 
Vil vi kunne se bensinpriser på nærmere 20 kroner?

– Det tror jeg er litt å ta i, oljeprisen vil ikke stige så voldsomt, men vi må regne med betydelig høyere priser enn idag, sier Saltvedt. 


Vil gå ned igjen 
Thina Saltvedt tror imidlertid på lavere bensinpriser inn mot 2018. 

– Økende skiferoljeproduksjon vil føre til at mer olje kommer inn i markedet og legge en demper på råoljeprisen i slutten av 2017, sier Saltvedt. 


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler