BUSS FOR TOG: Det er for få barneseter på bussene, mener Trygg Trafikk.
BUSS FOR TOG: Det er for få barneseter på bussene, mener Trygg Trafikk. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:41
- Det er for få barneseter tilgjengelig når det blir satt opp buss for tog.

Det mener Trygg Trafikk.

- Bør opplyse
Organisasjonen sier til P4-nyhetene at de mottar mange henvendelser fra småbarnsforeldre som er bekymret for sikkerheten om bord i bussene.

- Det er problematisk når foreldre er vant til å sikre barn i bil og så er det ikke seter på bussene, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Harald Heieraas.

I turbusser er det krav om to barneseter per buss.

- Det vil i sånne tilfeller som buss for tog ikke dekke det behovet som er. Transportør må opplyse hva som finnes på bussene slik at foreldre har et reelt valg, sier Heieraas.

Det er setene beregnet på de aller minste barna, opp til ett og to år, det er færrest av.

Mange busser
I sommer erstattes 14.000 togavganger med buss, og i turbussene som settes inn er det kun krav om to plasser med barnestol.

Pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, erkjenner at det er få barneseter på turbussene, men sier de gjør sitt for å sørge for en sikker reise for de små.

- Hvis man ikke har rett seter tilgjengelig så får vi rekvirert en drosje slik at vi får gjennomført turen på en riktig måte, sier Lundeby.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Flere kanaler