BEKYMRET: Landbruksminister  Olaug Bollestad sier myndighetene gjør alt de kan for å finne årsaken til at opp mot 20 hunder har dødd.
BEKYMRET: Landbruksminister Olaug Bollestad sier myndighetene gjør alt de kan for å finne årsaken til at opp mot 20 hunder har dødd. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:42
- Hundeeiere skal vite at myndighetene gjør alt vi kan for å finne ut hva slags mystisk sykdom som har tatt livet av flere hunder.

Det sier landbruksminister Olaug Bollestad til P4-nyhetene.

Døde etter diare og oppkast
Opp mot 20 hunder har de siste dagene dødd etter blodig diare og oppkast.

Ifølge veterinærkjeden Amicura er opp mot 40 hunder fra flere steder i landet registrert syke med samme symptomer rundt om i landet.

Bollestad sier norske myndigheter tar dette på største alvor.

- Jeg har bedt om å få kontinuerlige oppdateringer av det som nå skjer, nettopp fordi det er sentralt å vite hva som skjer. Dette er veldig viktig fordi vi har rundt 500.000 hunder rundt om i landet vårt, sier statsråden.

Jobber på spreng
Bollestad sier Veterinærinstituttet og Mattilsynet nå gjør alt de kan for å finne ut hvilken sykdom dette er og hva årsaken kan være.

- Men svarene de får vi først når prøvene er ferdige.

- Hva tenker du som landbruksminister på at vi nå står overfor en sykdom som vi ikke vet hva er?

- Det er bekymringsfullt, så jeg forstår bekymringen til hundeeierne. Derfor er det veldig viktig at Veterinærinstituttet og Mattilsynet nå får jobbe for å finne ut om det finnes noen svar her, sier Bollestad.
Flere kanaler