Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:54
I dag la Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen fram sin nye bompengereform. Regjeringen med antibompengepartiet FrP i spissen vil nå redusere antallet bompengeselskap fra 60 til maks 5.

De vil stenge flere bomstasjoner, redusere  administrasjonskostnadene og staten skal dekke renteutgiftene.

Nettopp at Staten går inn og dekker rentene vil gjøre det svært attraktivt og finansiere vei gjennom bompenger, tror Senterpartiets Geir Pollestad.

- Flere bompengeprosjekter vil komme

Pollestad mener FrP svikter sitt valgløfte om å fjerne alt som har med bompenger å gjøre, og at deres nye forslag ikke vil føre til mindre bompenger men en haug av nye veiprosjekter med bompengefinansiering.

- FrP legger med dette til rette for enda flere bompengeprosjekt i framtiden. Det blir mer attraktiv for lokale initiativ når staten nå skal dekke renteutgiftene. FrP har gått fra å være bompengemotstandere til å bli bompengepådrivere, sier Pollestad.

Samferdelsminister Ketil Solvik Olsen uttalte fredag ettermiddag at det viktigste nå er at bompengeselskapene blir færre, at mer penger går til vei og takstene kan gå ned når staten betaler renteutgiftene.Flere kanaler