Foto: Håkon Mosvold Larsen/ Scanpix

Kjendisadvokat Abid Raja har arbeidsuke som reporter i P4, og har tatt turen til en café på Grønland i Oslo. Der treffer han guttegjengen - tre unge menn på 26, 30 og 35 år fra Somalia og Senegal.

 

Guttene, som helst ikke vil framstå ved navn, snakker gjerne med P4 om voldtekts- og overfallsbølge som lenge har herjet hovedstaden. Hør radio-intervjuet til høyre for artikkelen.

 

- Helt ærlig? Nordmenn er helt forferdelige!

 

- Hva tenker du på?

 

- Jeg tenker på alt. Ikke minst er maten helt for jævlig.

 

- Hva synes du om de norske damene da?

 

- De er noe helt annet! sier han til latter fra kameratene.

 

Som Dagbladet.no skrev mandag ble minst ti kvinner overfalt og antastet av en gjeng gutter av somalisk opprinnelse ved Sofienbergparken i Oslo lørdag kveld.

 

I fjor ble det anmeldt rekordhøye 161 voldtekter og 35 voldtektsforsøk i Oslo, der gjerningsmannen i over 70 prosent av tilfellene hadde bakgrunn fra et annet land enn Norge.

 

- Men hør nå, norske jenter klager over at utenlandske gutter gjør ditt og datt, men grunnen til at det skjer mange voldtekter er at norske jenter går nesten helt nakne! Det er som å si « kom her og knull meg», skjønner du?

 

- Det du sier er at norske jenter ber om å bli voldtatt?

 

- Ikke ber akkurat, men når de går ute neste helt nakne og drikker seg drita fulle i Frognerparken eller drar på fest sammen med noen kamerater, og så klager de over å bli voldtatt? Det er deres feil. sier 26-åringen fra Somalia.

 

- Men selv om de går lettkledde og drikker seg fulle så ber de jo ikke om å bli voldtatt?

 

- Nei, men mange av utlendingene her er ikke vant til dette der hvor de kommer fra. De er ikke vant til at jenter går kledd som de vil, så kanskje tolker de det litt feil, skjønner du?

 

Når det gjelder guttegjengene som i helgen overfalt flere jenter, la dem i bakken og rev av dem klærne ved Sofienbergparken på Grünerløkka, forklarer kafégjengen dette med at guttene var svært unge.

 

- Var ikke disse guttene unge? Sånn i 13-14-årsalderen? Jeg tror disse var nysgjerrige på hvordan jenter ser ut. De var så unge at de visste ikke hva de gjorde, sier den somaliske 35-åringen til P4.

 

30-åringen  kommer fra Senegal, og mener afrikanske menn respekterer kvinner, men at overfallsvoldtektene skjer når mennene drikker.

 

- Vi som kommer fra Senegal liker ikke å snakke med norske menn, men vi liker norske kvinner. Dette fordi afrikansk kultur respekterer kvinner, men ikke menn, sier 30-åringen fra Senegal.

 

- Men hvorfor angriper unge afrikanske menn norske kvinner?

 

- Sånt skjer av og til. Når vi drikker for mye og blir fulle hender det at vi overfaller dem, men hvis vi ikke drikker, angriper vi ikke kvinner - men respekterer dem, sier senegaleseren på noe gebrokkent engelsk.

 

Det er 26-åringen fra Somalia som prater mest. Han tror sine egne og kameratenes synspunkter representerer holdningene til mange i det somaliske miljøet.

 

- Tror du ikke mange blir skremt av at dere har slike holdninger hvis P4 sender dette intervjuet på radio?

 

- Bare send det, for dette er sant. Dette er sånn det er - det er fakta. Jeg lyver ikke. Jeg har aldri vært sammen med en norsk dame, men jeg har vært borti mange norske jenter - de er ganske hyggelige og veldig flinke i senga, sier 26-åringen til P4.

 

Reaksjonene strømmet inn til P4 etter radioinnslaget. Her er et lite utvalg av SMS-reaksjonene fra P4s lyttere:

 

« Synes det er blitt mer omvendt rasisme. Vi etniske nordmenn kan ikke si noe før vi er rasister. Men de [innvandrere] kan si hva de vil. Tror det har blitt fokusert for mye på rasisme den ene veien.»

 

« 85 % jobber, går på skole og gjør sitt beste for og prøve og leve et bra liv i Norge. På lik linje med resten av Norges folk. At "vi/staten" ikke har satt oss ned og forklart våre nye landsmenn er vår egen feil. De siste 15 % er det bare og sende på arbeidsleir på Bjørnøya, sammen med resten av skurkene.»

 

« Hvis de har det så jævlig blant nordmenn, hvorfor ikke reise hjem? Voldtekt er greit når man kler seg billig? Fy fader, kom dere HJEM! - Tonje»

 

« Hvis nordmenn er så fæle, da skjønner jeg ikke hva de gjør i Norge!? »

 

« Jeg er sjokkert.»

 

« Det her var bare fleip eller?»

 

« Med den type holdninger er det vel ikke rart utviklingen i landet de kommer fra går i retning av degenerering. Resultat av for mange søskenbarn-ekteskap?»

 

« Sier bare "kapp av " og send dem hjem.»

 

« Hadde vi nordmenn gjort noe "uanstendig" i et muslimsk land, så ville vi blitt halshogget på flekken. Utlendinger må respektere norsk lov på akkurat samme måte som vi må respektere deres religion i deres land. Mvh. Knut Erik & Ronny»

 

« Hvis de har det så ille her, kan ikke utlendingene dra seg tilbake igjen da? De kan iallfall lære seg lover å regler her!!! Hilsen forbannet elektriker.»

 

« Hvorfor skal ikke vi generalisere når de gjør det?»

 

« Ikke rart vi elsker Frp - syke menn på det innslaget!»

 

« Er det RART det blir rasisme i Norge. Huffa-meg. Hilsen oppgitt skogsarbeider.»

 

« Det er dessverre ikke bare utenlandske gutters holdninger. Til og med enkelte norske kvinner har den holdningen. Skremmende!»

 

« Det sier litt om topphatten til mange av disse guttene. Virker helt blåst spør du meg. Send de hjem til burka og lammekjøtt.»

 

« Skulle hatt en runde juling. Vi er snille og tar dem hit til landet. Men dm er så utakknemlige!»

 

« Send den dritten dit de kommer fra, sånne folk vil vi ikke ha i landet vårt! Helt greit med innvandrere som respekterer norske regler og holdninger!»

 

« Skjønner nå hvorfor folk blir sinna, når man hører sånne idioter uttaler seg. Synes de skaper mange av fordommene selv. Truls»

 

« Fy faen! De gutta der vil ikke jeg treffe! Send hjem alle utlendinger som gjør lovbrudd! Hilsen Birgitte fra Bergen.»

 

« Og de kaller oss rasister! Hva med at de er rasistiske mot nordmenn? Det er helt vilt at slike menn får gå løs i dette landet.

 

« Kastrer dem. Og send dem hjem.»

 

« Det som nettopp ble sagt på radioen er jo mer rasisme enn hva våre nye landsmenn hevder å bli utsatt for. Guttungen skulle hatt juling!»

 

« Det er ikke rart at vi nordmenn blir forbanna når folk som han sier sånt. Jeg er ikke rasist, men realist. Send dem hjem! Hilsen Patrick T.»

 

« Det er veldig synd at noen innvandrere skal ødelegge for dem som VIRKELIG oppfører seg og har en jobb å gå til! Det er synd at en del arbeidsgivere ikke ansetter innvandrere! For mange har god utdannelse. Se på nsb som oppfordrer innvandrere til å søke! Trine.»

 

« Det er ikke fritt fram for gutta selv om jenta er full og ikke vet hva hun gjør. Det må de forstå. De burde sendes på et kurs i norske regler og norsk etikk! Simen»

 

« Slike holdninger hører hjemme i Somalia. Send dem hjem.»

 

« Hvorfor sender dere sånn piss på lufta?! Er jo et soleklart bevis på at det er dumt å ta inn "nye landsmenn". Jeg ble i hvert fall provosert til de grader! Jeg stemmer i hvert fall på det partiet som vil ha disse "menneskene" UT!! Raymond Berntsen, Lier»

 

« Hvorfor er gris så farlig men alkohol er ok? Trodde ikke muslimer kunne ha noen av delene jeg.»

 

« Det er lett å få rasistiske holdninger når man hører slikt. Vi tar dem inn i landet når de trenger en trygg plass, og så hører man slikt. De burde være jævlig mye mer ydmyke. Frp fikk just en ny velger. Johnny»

 

« Kan ikke disse menneskene få den straffen de ville fått i sitt eget land? Da hadde det blitt slutt på voldtektene.»

 

« Man må vel skille mellom de utlendinger vi hører om i media, ofte med negativt fortegn, og de som kommer til Norge fordi de faktisk har svært få alternativer. Politikken i Norge er for dårlig.D Det er greit å ta imot en del, så lenge vi har rett bruk av ressurser for å integrere dem.»

 

« Nå skal vi vel ikke skjære alle under en kam, men når sant skal sier har vel ikke innvandring ført noe godt med seg. Men derimot økt voldtekt, narkotika, økte offentlige utgifter, kriminalitet. Ja, her kan jo lista bli lang. Og nå skal de ha flagget sitt oppe på 17. mai. Nei, Norge bør være for hvite Nordmenn og så kan utlendingene komme hit som turister å legge igjen penger. Hilsen Ole Martin.»

 

« Finnes mange dyktige arbeidsomme innvandrere, men systemet er bygd for å utnyttes. Mange ødelegger for resten. Hudfarge har ingen betydning, det er kulturforskjellene som er problemet.»

 

« Skal ikke ta alle under en kam. Det er ikke bare innvandrere som er kriminelle, men min tidligere arbeidsgiver er en skikkelig kjeltring(også kjent i drosjesaken som virret i media for et par måned siden).»

 

« Jeg har jobbet med folk fra sikkert 20 nasjonaliteter, og kan bekrefte at late drittsekker finnes overalt i verden! Akkurat som det motsatte. Mvh.. Roy»

 

« De sitter i gågaten i Kristiansand døgnet rundt og opptar stolene for gamle folk.»

 

« De holder kona vekk. Lar henne ikke ha et eget integrert liv.»

 

« Ta bedre vare på dem som klarer å oppføre seg skikkelig. Spark ut søpla som bare gjør faenskap.»

 

« Innvandrere jobber ræva av seg for luselønn i jobber vi nordmenn føler oss for gode til å ta selv. Mvh.. Ted Hansen.»

 

« Tre lovbrudd så bør de sendes hjem, uavhengig om de er fra Sverige eller Kosovo. Jonas»

 

« Æreskodeks skaper problemer.»

 

« Trenger vi å skille kriminelle og kriminelle med innvandrerbakgrunn? Hilsen Anne Dorthe»

 

« Ikke innvandrer - eller minoritetsbakgrunn! Første, andre, eller tredjegenerasjons nordmann!»

 

« Utlendinger dreper, voldtar og selger/smugler narkotika.»