Selv om han har sagt mye rart, kan også denne mannen ha relavante poeng vi må ta på alvor, sier ekspert på presseetikk.
Selv om han har sagt mye rart, kan også denne mannen ha relavante poeng vi må ta på alvor, sier ekspert på presseetikk. Foto: AP
Donald Trump har rukket å fortelle mange usannheter i sin korte tid som president i USA. Han har også en tendens til å mene noe den ene dagen, også noe helt annet den andre. Likevel mener ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl Johansen, at media, politikere og andre  må være forsiktige med å alltid ville ta presidenten. 

- I en situasjon hvor man kan slå fast at Trump har rett i det han sier, så er det klart at pressen kan miste troverighet ved å hevde det motsatte, sier Bodahl-Johansen. 

Har ikke Trump rett om Sverige?

Han nevner Sverige-uttalelsene som et eksempel. Trump har pekt på at landet har store utfordringer med innvandring, noe mange er enige i, men ikke når det kommer fra Donald Trumps munn. 

- Donald Trump er en blitt en person alle er ute etter å ta. Pressen skal jo være kritiske, men de skal også være saklige, slik at folk som Trump ikke kan beskylde oss for "fake news" sier Bodahl Johansen. 

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler