Barn og voksne tar større sjanser i og utenfor alpinbakkene. Det fører til alvorlige ulykker advarer Personskadeforbundet.
Barn og voksne tar større sjanser i og utenfor alpinbakkene. Det fører til alvorlige ulykker advarer Personskadeforbundet. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:37
Den siste tiden har det vært flere alvorlige ulykker i og utenfor alpinbakkene, også med dødelig utfall. Vi er ikke lenger redde for å kaste oss utfor de bratte bakkene, og det kan føre til alvorlige skader advarer assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN:

- De siste ti årene så har det blitt mer jakt på fart og på spenning.  Det skal gå raskere og man skal kunne manøvrere bedre og det er klart at med større fart så øker sjansen for alvorlige skader, forteller han til P4 Nyhetene.

Akebrett
Barn tar større sjanser og bruker akebrettet på en annen måte enn før. Det kan føre til skader opplyser Personskadeforbundet. Foto: NTB scanpixBarn tar større sjanser

Men det er ikke bare farten som øker, vi tar også større sjanser enn vi gjorde tidligere. Oretorp ber folk ta sikkerheten på alvor:

-Barn vil gjøre mer av ekstremsport. Håndtere og leke med akebrett på en annen måte enn man gjorde før.

Derfor oppfordrer Personskadeforbundet folk til å ta sikkerheten på alvor og vise vett når man skal ut i bakken.

- Bruk det sikkerhetsutstyret som finnes. En kan aldri gardere seg mot alle ulykker, men ta hensyn til andre og sett grenser for både andre og for deg selv, sier Oretorp.
Flere kanaler