Kronprins Haakon var tilstede på åpningen av Oslo Innovation Week 2015, Næringsminister Monica Mæland og Finansminister Siv Jensen var litt spent  før kronprinsen hilste på dem.
Kronprins Haakon var tilstede på åpningen av Oslo Innovation Week 2015, Næringsminister Monica Mæland og Finansminister Siv Jensen var litt spent før kronprinsen hilste på dem. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Under åpningen av Oslo Innovation Week på den Norske Opera og Ballett i dag la regjeringen frem sin plan som skal gjøre det enklere å bli gründer her i landet. At regjeringen har laget en egen gründerpolitikk blir godt mottatt i miljøet. 

 - Det er utrolig viktig. At det i det hele tatt er en gründerpolitikk, nesten uansett hva den er, er bra, sier Johan Brand. Han er en av gründerne bak Kahoot, en norsk spill/læringsapp som gjør stor suksess ute i verden. Brand mener det bidrar til mer aksept.

- Det gjør at folk får mer oppmerksomhet rundt det. Da blir det flere som har meninger om det, og flere meninger fører til et meningsmangfold som er bra, sier han. 

I regjeringens plan kommer det frem at de blant annet vil bruke mer enn 400 millioner kroner på å gjøre Norge til et bedre gründerland. De tre K-ene kapital, kunnskap og kultur skal bidra til flere gründere her i landet.

Næringsministeren mener vi blant annet har vært for dårlige til å heie frem gründerne. 

- Ja det tror jeg vi må si når vi vet at vi ligger veldig lavt i OECD-sammenheng, og vi har sett at andelen som ønsker å starte egen bedrift med vekstambisjoner er synkende i Norge, sier statsråd Monica Mæland.

450 norske og internasjonale gründere, innovatører, næringslivsledere og investorer deltok på åpningen i dag, også H.K.H Kronprins Haakon var til stede og kastet glans over arrangementet.

Selv om Brand er glad for at det endelig kommer en politikk på området, har han en klar formening om hva som skal til for å få flere gründere.

- Jeg tror det beste en person kan gjøre er å ta seg en jobb i en gründerbedrift og få erfaringer hands on, slik at man skjønner hva det innebærer- da får vi flere gründere, sier han.