JACKPOT: Mavis Wanczyk (t.h) poserer med sjekken som beviser at hun er nesten 6 milliarder kroner rikere. Til venstre en representant for ligningsmyndighetene i Massachusetts.
JACKPOT: Mavis Wanczyk (t.h) poserer med sjekken som beviser at hun er nesten 6 milliarder kroner rikere. Til venstre en representant for ligningsmyndighetene i Massachusetts. Foto: AP
Torsdag ble det kjent at én heldig vinner hadde stukket av med jackpoten i Powerball-lotteriet i USA.

Nå viser det seg at vinneren av den astronomiske førstepremien på 758, 7 millioner dollar (tilsvarende ca 5,9 milliarder kroner) er en 53 år gammel tobarnsmor fra Massachusetts.

Bevisst valg av tall
Mavis Wanczyk fortalte på en pressekonferanse at hun kjøpte lottokupongen på en bensinstasjon i byen Chicopee, og at hun valgte tallene på bakgrunn av familiemedlemmenes fødselsdatoer.

– I går kveld klarte jeg ikke å fatte at jeg hadde vunnet. Nå er det litt som at...jeg er en vinner, men jeg er litt skremt. Men det går bra. Jeg hadde en drøm, og nå har den gått i oppfyllelse, sa den overlykkelige vinneren, ifølge The Independent.


Saken fortsetter under bildet
mavis
VANT ALT: Mavis Wanczyk kjøpte vinnerkupongen på en bensinstasjon. Foto: Reuters

Sa opp jobben
Wanczyk har jobbet på et medisinsk senter i mer enn 30 år, men nå er det slutt. Ifølge Time har 53-åringen ringt og sagt at hun ikke kommer tilbake på jobb.

– Det første jeg skal gjøre, er å sette meg ned og slappe av, fortalte Wanczyk til pressen.

Mavis Wanczyk skal i utgangspunktet få utbetalt pengene over en periode på 29 år. Velger hun å få alt utbetalt umiddelbart, reduseres beløpet til 443, 3 millioner dollar (tilsvarende ca 3,5 milliarder kroner), i tillegg til at hun trolig må betale rundt 30 prosent i skatt.

LES OGSÅ: Dave og kona vant 1 milliard i lotto. Nå har sønnen saksøkt dem

Flere kanaler